Gewestelijk Kampioenschap Noord-Holland/Utrecht te Amsterdam

30-11-2012

Wedstrijdverslag, Gewestelijk kampioenschap Noord-Holland/Utrecht, 28 november 2012, te Amsterdam, door Michiel

Woensdag 28-11-2012

Het gewestelijk kampioenschap werd dit jaar verreden in Amsterdam. Voor Sjors en Michiel dus een reden om extra goed voor de dag te komen op hun thuisbaan.

Na een nerveuze start met een vrij groot peloton ging het de eerste rondes redelijk kalm aan. Een aantal uitloop pogingen strandden al snel. Ondanks dat het ijs al snel zwaar werd en aansloeg werden er nog veel pogingen gedaan om weg te komen bij het peloton.
Toen er 2 man weg was en die een aardig gat geslagen hadden, besloot Sjors om hier naar toe te springen. Net op het moment dat hij aansloot viel Axel Koopman aan de binnenkant onder de boarding door. Hier voor moest de wedstrijd stilgelegd worden om Axel van het ijs te halen. We hopen dat het meevalt en wensen hem een snel herstel. Helaas betekende het ook dat er een herstart moest komen en dat Sjors zijn energie verspilt had.

Na de herstart waren er weer diverse uitloop pogingen. Tot er op 25 rondes voor het einde een groep van 6 man wegkomt bij het peloton. Eindelijk komt deze groep echt uit de greep van het peloton en ze weten daarna vrij snel het peloton op een ronde te zetten. Het peloton krijgt hierdoor de bel op 11. Sjors wordt hierbij 15de. Waardoor hij nog een premie kan ophalen.

De kopgroep gaat door voor de winst en Jouke Hoogeveen wint door een ontsnapping in de laatste rondes.

terug naar het overzicht