Gewestelijk Kampioenschap Zuid-Holland te Den Haag

21-11-2012

Wedstrijdverslag ,Gewestelijk Kampioenschap Zuid-Holland, 18 november 2012, te Den Haag, door frank

Zuid-Hollands kampioenschap, 18-11-2012

Op zondag 18 november is het Zuid-Hollands kampioenschap marathonschaatsen gehouden op de Uithof in Den Haag over 60 ronden. Van het team van BTB Riedas stond hier Frank Bisschop aan de start.

Aan de start stonden 23 rijders, het beloofde dus een zeer zware wedstrijd te worden. Na wat eerste speldenprikken koos Frank voor de aanval en kreeg zijn tweelingbroer Lucas met zich mee. De samenwerking was goed, dus er was al gauw een flink gat.

Ondertussen spatte het peloton uiteen, doordat de grote mannen gingen versnellen. Na een aantal ronden kwamen deze mannen bij de kop en zo bestond de kopgroep uit 9 man. Ook dit spatte na een aantal versnellingen weer uiteen en pakten drie man een ronde op een achtervolgend tweetal en pakte dat achtervolgende tweetal weer een ronde op een achtervolgend viertal, het was een nogal wat chaotische wedstrijd, waar de jury goed zijn best moest doen om te kunnen volgen wie in welke ronde zat. In de tweede groep, met het achtervolgend tweetal zat Frank en werd uiteindelijk vijfde, wat zeker geen slechte prestatie is.

De nummers een tot en met drie waren respectievelijk Martijn van Es, Erik Jan Kooiman en Lucas Bisschop.

terug naar het overzicht