KPN Cup 1, 25 okt. 2015, te Amsterdam

25-10-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 1 - Amsterdam 25 oktober 2015, door Roy van Es

24/10 was de eerste marathon van het schaats seizoen, na een spannende week of de marathon wel of niet door kon gaan vanwege een defecte installatie op de ijsbaan in Amsterdam, stonden we uiteindelijk als nog om kwart voor 10 aan de start.

Voor mij was dit de eerste marathon in de b divisie, ik stond een beetje gespannen aan de start en niet goed wetende wat ik helemaal kon verwachten. Voor mij al een hele verandering na het zes banen toernooi van vorige jaar, hier was veel meer entourage er om heen en ook stond er allemaal publiek aan de kant.  Voor Maarten en Mitchel is dit hun tweede seizoen in de b divisie maar daardoor niet minder gespannen aan de start stonden. Altijd spannend of de trainingen in de zomer genoeg waren zodat je op het ijs goed aan de start kon staan.

De eerste paar ronde was voor iedereen wennen, dit jaar heeft de KNSB namelijk de helm en de snij vaste nek kraag verplicht gesteld. Vooral omdat de buitentemperaturen ook nog warm zijn is dit tijdens het rijden extra belastend. We moesten als laatste starten en dit leverde ook al vrij snel uitgetrapte bochten op waardoor het voor mij zelf en nog vele anderen nog extra zwaar werd om in de wedstrijd mee te komen.

Roy in actie tijdens zijn eerste Landelijke KPN Marathon Cup te Amsterdam

Uiteindelijk heb ik na ongeveer dertig ronden de strijd moeten staken, ik kwam achter in het peloton terecht waar steeds meer afvallers de strijd moesten staken. en het voor mij te zwaar werd om terug te komen in het peloton.

Maarten en Mitchel konden goed bij het peloton blijven en hebben de eerste marathon in het peloton uitgereden. Voor beide mannen een goede prestatie Mitchell eindigde als 49ste en Maarten als 55ste .

We kijken alle drie erg uit naar volgende week waar de marathon verreden zal worden in Utrecht, en waar we gaan proberen onze prestaties van afgelopen marathon te verbeteren.

Roy

terug naar het overzicht