KPN Cup 10, 14 dec. 2014, te Rotterdam

15-12-2014

Wedstrijdverslag KPN Cup 10, 14 december 2014, te Rotterdam, door Marjo

Mitchel en Thijs staan allebei aan de start om 9.30 u in Rotterdam. Na lang twijfelen heeft Thijs toch besloten te starten. Al een paar wedstrijden  verzuren zijn benen erg snel, terwijl dit niet gebeurt in de trainingen. Wat is er aan de hand. We zien wel waar het schip strand.

Precies op tijd gaat de wedstrijd van start met 64 rijders. Men begint rustig,  omdat het even wennen is een  tunneltent, waar je in de bochten geen zicht hebt. Mitchel en Thijs rijden midden in het peloton om zo te voorkomen dat ze de aansluiting als het sneller gaat te missen. Langzaam aan wordt de snelheid omhoog gebracht en moeten de eerste al lossen.

In ronde 20 is er een val, waarbij Thijs betrokken is. Op staan en weer verder gaan dacht hij. Maar helaas was dit niet het geval. Zijn scheenbeen was bij de val geraakt door de schaats van een andere rijder en bloedde behoorlijk. De EHBO was snel ter plaatse en werd duidelijk dat het in een ziekenhuis gehecht moest worden. Gelukkig valt het mee, 7 hechtingen en zeker 2 weken uitgeschakeld. Hij zet de focus nu op de wedstrijden op de Weissensee.

Mitchel is na de herstart met de andere rijders verder gegaan en heeft geprobeerd om een beter resultaat neer te zetten na de wedstrijd van zaterdag. Maar de snelheid lag weer hoog en een groep van 17 kreeg een ronde voorsprong.
Helaas moest Mitchel na 55 ronden de wedstrijd verlaten. De bochten werden steeds slechter en zijn energie om iedere keer de aansluiting weer terug te krijgen aan het eind van het peloton werd steeds minder.

Helaas blijft Mitchel de komende wedstrijden onze enige rijder tijdens de wedstrijden, door de blessures van zijn ploeggenoten.

Veel succes in Groningen as. zaterdag.

terug naar het overzicht