KPN Cup 10, 19 dec. 2015, te Breda

22-12-2015

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 10, Breda 19 december 2015, door Marjo

Vandaag staat Breda op de kalender waar we een wedstrijd rijden. Helaas zijn Roy en Maarten nog niet genoeg hersteld om mee te doen en moet Mitchel het in zijn eentje opknappen. Maar dit seizoen is hij sterker geworden en kan hij er weer voor zorgen om de wedstrijd uit te rijden.

Voordat de beloften kunnen starten mogen de dames Regio rijdsters onder elkaar uitmaken wie de sterkste dit keer is. Om 18.00 u is het de beurt aan de beloften divisie. 59 rijders gaan van start . Men begon rustig, maar dat duurde niet lang. Verschillende keren probeerden enkele rijders om weg te komen en zo een rondje te pakken. Dat ging niet direct omdat het ijs steeds zwaarder werd en de bochten uitgetrapt. Na verloop van tijd lukte het toch 19 rijders het peloton te dubbelen waaronder een aantal rijders die bij de 1e 10 in de ranking staan.

Mitchel probeert een gat dicht te rijden

 

Mitchel bleef nu aardig voorin het peloton waardoor hij nog genoeg energie kon bewaren voor de laatste zware ronden. Dit seizoen zijn de ronden toch weer wat sneller dan het vorige. Doordat er 19 rijders een rondje hadden gepakt moest het peloton bij ronde 10 afsprinten. Arjan Kramer wist de sprint te winnen.

Mitchel werd 35e en wist nog wat punten te verzamelen voor de ranking en het ploegenklassement.

De overwinning ging dit keer na Bart Hoolwerf, die op het laatste moment achter de rug van Christiaan Hoekstra wist los te komen.

Morgen naar Enschede.

 

terug naar het overzicht