KPN Cup 11, 20 dec. 2014, te Groningen

22-12-2014

Wedstrijdverslag KPN Cup 11, Groningen 20 december 2014, door Mitchel

20 december was alweer de 11de van dit seizoen. Dit keer moesten we naar Groningen. Jammer genoeg stond ik dit keer als enige van ons team op het ijs. Want Thijs mocht nog niet schaatsen van wege een snijwond in zijn scheen die nog moet genezen en Marjo was ook thuis gebleven. Maar de rol als ploegleider werd goed in gevuld door Ferry Frinking.

We moesten als laatsten van de avond starten. Doordat het ijs er slecht bij lag duurde het erg lang, voordat het weer goed geprepareerd was. Maar toen we eindelijk mochten beginnen, gingen ze gelijk redelijk hard van start door een paar aanvallen vanuit het peloton. Ik zat goed voor in het peloton tot de eerste tussensprint, toen zakte ik langzaam naar achteren want het tempo in het peloton bleef er hoog. En doordat de bochten snel uitgetrapt waren kreeg ik het al gauw erg  moeilijk. En moest jammer genoeg al vrij snel lossen en bij rondje 45 was het over en dus afstappen.

20 rondes voor het einde van de wedstrijd was er een neutralisatie daardoor kon het peloton (wat er nog van over was) even uitrusten. Toen ze weer begonnen gingen ze gelijk in de aanval want iedereen zag zijn kans. Maar die werden allemaal terug gepakt daardoor liep het uit op een massa sprint met als winnaar Leander van der Geest.

Hopen dat ik volgende week in Enschede meer rondes kan rijden in het peloton.

 

terug naar het overzicht