KPN Cup 11, 20 dec. 2015, te Enschede

23-12-2015

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 11, Enschede 20 december 2015, door Mitchel.

De 11de wedstrijd van het seizoen werd verreden in Enschede. Na gisteren een zware wedstrijd te hebben verreden in Breda zijn mijn benen nog niet helemaal herstelt van gisteren. Ik hoop dus dat er niet zo hard word gereden en dat ik hem gewoon kan uitrijden. Helaas zijn Maarten en Roy er vanavond niet bij.

Direct na het startschot zat het tempo er lekker in en gelijk ook kwamen de eerste uitloop pogingen. Daardoor bleef het tempo in de wedstrijd erg hoog. Maar ik kon goed meekomen, waardoor ik zonder al teveel moeite voorin het peloton kon blijven zitten. Maar met nog 50 rondes te gaan kreeg ik het even zwaar, maar een aantal rondes later ging het wel weer en kon weer redelijk vooraan in het peloton meerijden.

Met nog een ronde of 25 te gaan kon er een kopgroep van ongeveer 8 man weg rijden en weg blijven. Tot dat 4 rondes voor het einde Christiaan Hoekstra viel in de bocht na start/ finish en daar bleef staan, want zijn arm lag uit de kom en er moest EHBO aan te pas komen daardoor werd de wedstrijd 2 rondes voor het einde stil gelegd.

Na de herstart werd het ronde bord weer op 10 rondes gezet en de kopgroep die inmiddels 200 m voorsprong had genomen was die kwijt. Maar vanaf het moment dat we weer verder gingen waren mijn benen verzuurd en had ik nu moeite om het peloton te volgen en in de laatste ronde moest ik het peloton laten gaan.
Maar gelukkig voor mij,  vielen er nog ongeveer 6 man in de laatste bocht en kon dus nog een paar plekken opschuiven. En werd uit eindelijk 32ste. De eindsprint werd uit eindelijk gewonnen door de teamgenoot van Christiaan Hoekstra. Rick Qualm die met ruime voorsprong op de nummer 2 Bart Hoolwerf won.

Nu even rust en trainen voor het NK Neo- senioren op 3 januari op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

 

 

terug naar het overzicht