KPN Cup 12, 27 dec. 2014, te Enschede

30-12-2014

Wedstrijdverslag KPN Cup 12, Enschede 27 december 2014, door Marjo

27 december was alweer de 12de wedstrijd van dit seizoen. Dit keer moesten we naar Enschede. De weersvoorspellingen waren niet best, wind, regen, natte sneeuw, die in sommige delen van het land kon blijven liggen. Hopelijk geen narigheid onderweg om er naar toe te rijden.
Jammer genoeg stond Mitchel dit keer weer als enige van ons team op het ijs. Want Thijs mocht nog niet schaatsen van wege een snijwond in zijn scheenbeen die nog niet  genezen is en Maarten krijgt begin januari pas te horen wanneer hij geholpen wordt aan zijn blessure, het logesyndroom.  

We moesten dit keer weer als eersten van start. Vanaf het startschot zat de snelheid er meteen goed in. Een paar rijders gingen gelijk redelijk hard van start en dit bleef de hele wedstrijd zo doorgaan. Na 25 rondjes moesten de eerste al afhaken en uiteindelijk lag voor 24 rijders het tempo veel te hoog.
Helaas was Mitchel een van hen die het niet kon bolwerken en was het na 29 rondjes over en uit. De rest van de wedstrijd bleef het tempo hoog, maar het lukte niemand om een ronde voorsprong te nemen.

Uiteindelijk wist Luuc ter Haar als winnaar over de finish te komen. Ondanks een val in de finale blijft Remco Schouten leider in het klassement.

Het NK Marathon wordt verreden op 4 januari in Groningen.terug naar het overzicht