KPN Cup 13, 10 jan. 2015, te Eindhoven

13-01-2015

Wedstrijdverslag KPN Cup 13, Eindhoven 10 januari 2015, door Mitchel

De 13de cup wedstrijd van dit seizoen was dit keer in Eindhoven. Na vorige niet gestart te zijn in Groningen stond ik nu weer goed uitgerust aan de start. Alleen jammer dat Thijs en Maarten nog steeds niet mee konden doen vanwege hun blessures.

Deze keer moesten we als tweede van start die avond en door de harde wind en het niet al te beste ijs kon het een best zware wedstrijd worden. Maar door goed in het peloton te blijven zitten en op de goede momenten naar voren te rijden bleef ik er goed bij. Er waren wel een aantal uitloop pogingen maar die hielden niet stand, door de harde wind was het behoorlijk zwaar als je op kop kwam te zitten. Uit eindelijk pas na de tweede tussen sprint reed er een iemand langzaam weg uit het peloton dat bleek de Nieuw Zeelander Peter Michael te zijn. Hij deed er vrij lang over om twee honderd meter voor sprong te krijgen en toen het peloton het gat wou dichten kreeg hij hulp van twee rijders van een ander team die voor hem het gat dichten. Nadat hij eerst nog de poging wilde staken. Maar die twee zijn uiteindelijk uit de uitslag geschrapt, want je mag alleen je ploeggenoten helpen en die van een andere ploeg.

Doordat hij een ronde had gepakt moesten we op ronde 98 af sprinten maar omdat er nog veel rijders over waren was het een erg hectische eindsprint en daardoor belande ik achteraan in het peloton en kon niet meer naar voren rijden en werd 47ste. Luc ter Haar won de sprint van het peloton, Daan Besteman werd derde.

Volgende week moeten we naar Heereveen voor de tweede keer dit seizoen en dat zal onze laatste wedstrijd worden voordat we naar de Weisensee, Oostenrijk toe moeten om te schaatsen. Hopen dat ik dan de marathon weer uit kan rijden.

 

terug naar het overzicht