KPN Cup 13, te Eindhoven, 9 jan. 2016

11-01-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 13, 9 januari 2016, Eindhoven door Maarten

Afgelopen woensdag stond KPN Marathon Cup 12 wedstrijd in Assen gepland. Bepaalde ploegen gaven in de ochtend al aan om niet naar Assen af te reizen vanwege de ijzel die er in het Noorden en het Noord-Oosten van Nederland was en codeRood, afgegeven door het KMNI. Uiteindelijk besloot de KNSB de volledige (gratis) KPN Marathon Cup 12 in Assen af te lassen. De wedstrijd wordt waarschijnlijk op 17 februari verreden.

Voor ons betekende dit extra rust, iets dat helemaal niet verkeerd was in deze periode van vele wedstrijden. Morgen (10 januari) is Tilburg aan de beurt, de 13e  reizen we af naar Biddinghuizen ( Flevonice), en volgende week zaterdag rijden we voor de tweede keer dit seizoen naar Thialf. Dinsdag de 19de vertrekken we dan in alle vroegte naar de Weissensee.

Vandaag was Eindhoven aan de beurt. Na het zware NK van afgelopen zondag was het doel om de wedstrijd uit te rijden, en voor Mitch om niet 37e te worden.
Roy moest helaas vrij snel in de wedstrijd afhaken. Hij zat niet lekker in de wedstrijd vanwege rugklachten. Mitch en ik konden wel bij blijven. Het tempo zat er redelijk in, maar met nog 30 ronden viel het niet meer stil, en werd er keihard gereden.
Niels Overvoorde van de ploeg Groenehartsport.nl was in zijn eentje ontsnapt en had zo'n 150-200 meter voorsprong, zijn drie ploegmaten (inclusief klassementsleider Christiaan Hoekstra) lieten zich afzakken. Dit was voor de andere ploegen het sein om alles op alles te zetten om het gat te dichten. Het was een waar slachtveld, team Haven Amsterdam, en Ormer Ict/ A.de Jong waren hier met name verantwoordelijk voor. De voorsprong schommelde de hele tijd een beetje, maar op een gegeven moment was het duidelijk dat Niels en zijn ploeggenoten het gingen redden. Toch viel het af en toe heel eventjes stil in het peloton. Maar het lukte hem niet om 1 rondje te pakken, maar wel de wedstrijd.

Mitch en ik probeerden nog wat op te schuiven, maar dit ging lastig. Mitch kreeg een slinger met nog een twee ronden, hierdoor verloor hij een paar plekken en werd hij uiteindelijk 34e. Bij mij ging de sprint ook niet fantastisch en ik zat als enige op de derde rij, daarnaast zat ik ook aardig kapot. Uiteindelijk wist ik als 26e te finishen.

Maarten in de achtervolging om paar plaatsen op te schuiven

Tijs van der Steen en Christiaan Grigoleit eindigde op plaats 2 en 3. Het was een fantastische wedstrijd, waarvan ik erg heb genoten. Morgen naar Tilburg. Hopelijk verteren wij het slachtveld van vandaag beter dan de andere ploegen en weten we te verbeteren ten opzichte van vandaag.

 

terug naar het overzicht