KPN Cup 2, 31 okt. 2015, te Utrecht

01-11-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 2, te Utrecht, 31 oktober 2015, door Maarten van der Salm

Na de seizoensopening vorige week in Amsterdam was het, het afgelopen weekend de beurt aan de Vechtsebanen in Utrecht, om het marathonpeloton te ontvangen. De wedstrijdvoorbereiding was voor mij erg hectisch, omdat ik mijn nekbeschermer was vergeten en hierdoor op zoek moest naar iemand die een reserve bij zich had. Gelukkig had Tijs van der Steen deze, voor hem zal ik volgende week in Deventer een aardigheidje meebrengen.

De marathon van Utrecht had voor mij Maarten, dezelfde doelstelling als die van vorige week, namelijk uitrijden. Daarnaast was het streven om zoveel mogelijk midden in het peloton te zitten. Anders dan in Amsterdam waren er twee tussensprints voor premies in de marathon gepland. Hierdoor lag volgens mij de snelheid van het peloton hoog en viel het niet meer stil, zoals dit wel in Amsterdam af en toe het geval was.

Dit zorgde ervoor dat Roy na 43 rondes de strijd moest staken. Ik kon mijn prestatie van vorige week niet evenaren en moest ook na 55 rondes afhaken.

Maarten handhaaft zich in het peloton.

Mitchel wist wel tot het einde stand te houden, en kon de marathon wederom uitrijden. Hij eindigde op de 43ste plaats. In het jongerenklassement staat Mitchel op 21ste plaats met 4 punten.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Luuc Bugter die als enige 2 ronden voorsprong wist te pakken. De strijd om plek twee werd gewonnen door Christiaan Hoekstra, die hierdoor zijn leidende positie vast wist te houden.

Bij de vrouwen zegevierde Janneke Ensing, bij de mannen wist Gary Hekman de rijders van Anema van de winst te houden.

Volgende week staat Deventer op het programma, ook hier zullen we gaan voor het uitrijden van de marathon, en misschien lukt het Mitchel om nog enkele punten te pakken. 

terug naar het overzicht