KPN Cup 3, 7 nov. 2015, te Deventer

08-11-2015

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 3, te Deventer 8-11-2015, door Mitchel zijp.

De 3de  wedstrijd van dit seizoen was dit keer in Deventer. Na vorige week te hebben uitgereden hoop ik dat het dit keer weer lukt maar dan wel in de punten en hoop dat Maarten en Roy het ook zal lukken.

We moeten als 2de van de avond van start na de regio rijdsters. Om 18.00 u valt het startschot en komt het peloton op gang. Na een paar rustige rondes te hebben gereden reed er een groep van 8 man weg. Door het afstoppende werk van een aantal ploegen voor in het peloton had de kopgroep binnen de kortste keren een ronde voorsprong.

Door de erg warme omstandigheden is het ijs behoorlijk slecht er aan toe. Het ijs is erg zacht en hoe meer je naar de buiten kant van de bochten gaat hoe stroever het ijs wordt.
Bij ronde 35 viel er iemand in de bocht ik kon er gelukkig nog net langs, maar Roy die achter mij zat werd jammer genoeg mee genomen in zijn val en moest daardoor vroegtijdig opgeven. Hoe verder we naar het einde van de wedstrijd kwamen werden de pogingen om te demarreren minder en uiteindelijk probeerde niemand het meer en iedereen maakte zich klaar voor de eind sprint. Ik zat bij ronde 14 achterin het peloton en iedereen was zich aan het klaar maken voor de sprint toen ik plotseling van Marjo hoorde dat er op ronde 11 afgesprint zou worden. Ik heb toen nog geprobeerd om meer naar voren te komen en werd uiteindelijk 36ste  en Maarten werd 42ste.
Super, de eerste ranking punten zijn binnen en dit succes proberen te herhalen in de volgende wedstrijden, zodat ik mijn plek voor het volgende seizoen kan veilig stellen.

Mitchel vervogt stoïcijns zijn weg in het peloton

Toen wij waren af gesprint ging de groep van 8 man verder. Waarbij Tijs van der Steen direct weg reed en al snel een voorsprong had van 50m. Daardoor viel de groep helemaal uiteen en kon Niels Overvoorde het gat in zijn eentje dichten. Met nog 3 ronden te gaan draaide het op een sprint uit tussen die 2. In de sprint bleek Tijs van der Steen de snelste en won. Niels Overvoorde werd 2de en Niels Immerzeel 3de.

Volgende week is onze wedstrijd in Haarlem hopen dat Maarten en ik de wedstrijd weer kunnen gaan uitrijden. En dat Roy, op zijn thuisbaan, verder kan komen dan deze week of zelfs kan uitrijden.

 

terug naar het overzicht