KPN Cup 4, 14 nov. 2015, te Haarlem

15-11-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 4, te Haarlem, 14 November 2015, door Roy van Es

Voor de vierde wedstrijd van dit seizoen is het team afgereisd naar Haarlem, dit is mijn thuisbaan met vele fans die waren komen kijken. Dit maakte deze wedstrijd nog bijzonderder en erg leuk om zoveel bekende langs de kant te hebben.

Na een week vol met berichten over ijsbanen die moesten sluiten vanwege de warme en winderige weersomstandigheden ging de wedstrijd in Haarlem dan toch van start, de avond begon om 5 uur met de regio top dames.

Om zes uur was het de buurt aan de Beloften divisie waar het hele team aan de start stond ook deze week waren de doelstellingen om de wedstrijd uit te rijden, of zo lang mogelijk mee te kunnen in de wedstrijd.

Het was een snelle en ook zware wedstrijd het ijs misschien nog niet helemaal optimaal na het warme weer, de wind en de vele regen die gevallen was deze week, hierdoor waren de bochten snel uitgetrapt. Door de snelle rondes die gereden werden en doordat het weinig stiel viel in het peloton was het voor mij een zware klus. Gelukkig heb ik deze marathon wel weer meer rondes kunnen rijden dan in die  van vorige week. Waardoor er nog steeds een stijgende lijn in de resultaten zit.

Mitchel en Maarten konden gelukkig wel in het peloton blijven zitten, op een moment in de wedstrijd pakte 9 rijders een ronde op het peloton, waardoor de rest op ronde 11 moest af sprinten.

Mitchel werd netjes 36ste en Maarten eindigde niet ver daarachter en werd 42ste.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Christiaan Grigoleit van team Haven Amsterdam. Ik denk dat het voor ons allemaal een mooie avond is geweest en waarin we ons doel weer gehaald hebben.

Aanstaande zaterdag zal de volgende wedstrijd verreden worden in Heerenveen waar we weer gaan proberen onze prestaties van deze week te verbeteren

 

 

terug naar het overzicht