KPN Cup 4, 8 nov. 2014, te Den Haag

09-11-2014

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 4, Den Haag 8 november 2014, door Maarten

De wedstrijd van afgelopen zaterdag betekende een thuiswedstrijd voor Thijs. Een aantal supporters waren meegekomen vanuit Zoeterwoude om hem en andere rijders uit de omgeving aan te moedigen. Mitchell probeerde zijn goede wedstrijd van vorige week een positief vervolg te geven. Het liep helaas niet zo als gepland.
Thijs kwam vroeg in de wedstrijd ten val en doordat er een groep rijders weg was kwam het peloton niet meer tot rust. De door de val opgelopen achterstand bleek hierdoor niet meer goed te maken, ondanks een uiterste poging om weer de aansluiting met het peloton te vinden.
Mitchell zat ondertussen nog goed in het peloton, maar ook hij kreeg het op een gegeven moment lastig en moest lossen. Bij de 60ste ronde ging hij het ijs af. Het ijs slog snel aan, waardoor het strof werd. Achteraf gaf Mitchell aan niet het goede gevoel van de week ervoor te hebben en dat hij al vroeg in de wedstrijd moest gaan werken.
Uiteindelijk mocht er een kopgroep van vier gaan sprinten voor de overwinning. Hierin versloeg Kevin Spithorst, Jan Korenberg en Remco Schouten die volgende week weer het leiderspak mag aantrekken, nadat hij deze een week geleden verloor. Arjen van der Kieft werd vierde.

Streekgenoot van Thijs en mij (Maarten) en klassementsleider Christiaan Hoekstra zat niet mee in de kopgroep en werd tijdens het afsprinten om de vijfde plaats gehinderd en kon zijn leiderstrui hierdoor niet behouden.
Zelf stond ik nog langs de kant door een scheenbeenblessure. Ik hoop binnen niet al te lange tijd duidelijkheid over deze blessure te hebben, en ik hoop het volgende wedstrijdverslag te kunnen schrijver als rijder.

terug naar het overzicht