KPN Cup 5, 15 nov. 2014, te Haarlem

18-11-2014

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 5, Haarlem 15 november 2014, door Thijs

15 november was de 5e cupwedstrijd in Haarlem, voor iedereen van onze ploeg lekker dicht bij huis. Na vorige week een wat mindere wedstrijd voor Mitchel en ik (Thijs) waren we in Haarlem toch zeer tevreden na afloop.

Maarten was er bij om ons te ondersteunen vanaf de zijlijn, helaas kon hij zelf nog niet rijden. Nadat eerst de regiotopwedstrijd voor dames verreden was klonk om 18.00 uur het startschot voor de Eerste-divisie. Leuk om te vermelden is misschien dat er grote namen aan de start stonden; Mark Tuitert, Jochem Uytdehaage en Erben Wennemars bijvoorbeeld. Daarnaast was de NOS aanwezig voor een item over KC Boutiette, die ook bij ons mee reed. Dit item is terug te zien in de aflevering van Studio Sport van Zaterdagavond 15 november 11.30 uur, een erg leuk item en wij komen af en toe ook nog in beeld.

Maar terug naar de wedstrijd zelf. Het lukte ons dit keer om redelijk goed in het midden van het peloton te blijven hangen. Er werd wel geprobeerd door rijders om weg te rijden maar niemand lukte het om een gaatje te slaan, zo bleef het hele peloton de hele wedstrijd bij elkaar. Tijdens en na de tussen sprints was het telkens even alle zeilen bijzetten om mee te gaan met het hoge tempo maar daar worden we alleen maar sterker van natuurlijk. Ergens rond de 80ste ronde was de energie bij mij aardig op en toen ik eenmaal een gat had was de snelheid er dan ook snel uit. Na 83 rondes ben ik uitgestapt maar dit is een flinke verbetering voor mij dus mij hoor je niet klagen.

Ondertussen wist Mitchell zich nog goed te handhaven in het peloton, wat zich klaar aan het maken was voor de eindsprint. Het werd een massasprint die aangetrokken werd door rijders van Groenehartsport, Karlo Timmerman wist hier goed gebruik van te maken en won de sprint. Vlak achter Timmerman eindigde Kevin Spithorst en 3e werd Leander van der Geest. Mitchel eindigde achterin het peloton op de 47ste stek en reed voor het eerst de volle 100 rondes uit, klasse!

Zoals ik al zei, voor ons was het een geslaagde wedstrijd. Volgende week hopen we de stijgende lijn voort te zetten in Hoorn.

terug naar het overzicht