KPN Cup 5, 21 nov. 2015, te Heerenveen

23-11-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 5, te Heerenveen, 21 November 2015, door Maarten van der Salm

Nadat Marjo en Henk vorige week afwezig waren in Haarlem waren ze deze week weer van de partij. Heerenveen stond op het programma en dat betekende dat we twee uur naar het vernieuwde Thialfstadion af mochten reizen. Voorafgaand aan de wedstrijd was het doel hem wederom uitrijden en zoveel mogelijk in het midden van het peloton blijven zitten.

Het ijs was in vergelijking met de vorige weken goed. De bochten waren wel wat uitgetrapt nadat er al drie mass-starts en twee marathons op verreden waren, maar over het algemeen bleef je redelijk goed glijden.

Het lukte geen enkel groepje schaatsers om meer dan 200 meter op het peloton te pakken en na 70 rondjes was het duidelijk dat het peloton de volledige 100 rondjes af zou gaan leggen. Het tempo lag met een gemiddelde van 31,7 seconden per ronde hoog, maar dit weerhield ons er niet van het vooraf opgestelde doel uit te voeren.

Roy had het zwaar, moest vlak voor het einde het peloton laten gaan, maar wist de marathon wel uit te rijden en besloot de marathon uiteindelijk als 57ste. Bij Mitchel liep de wedstrijd niet echt lekker. Ondanks dit wist hij zich goed in het peloton te handhaven en als 37ste te finishen en hierdoor nog enkele rankingpunten en punten voor het ploegenklassement in de wacht te slepen.
Bij mij ging het boven verwachting goed. In de finale wist ik mij vooraan in het peloton te handhaven en finishte ik uiteindelijk op een 15de plek.

Maarten gaat de strijd aan met andere rijders.

Wat heel wat punten opleverde voor de ranking, het ploegen - en tussenklassement. Marjo en Henk waren zeer tevreden over de resultaten. De weg naar boven is door ons ingezet. Hopelijk kunnen we constanter worden in deze prestaties.

Op naar Marathon Cup 6 in Hoorn komende zaterdag, maar dan weer om 18.00 u!

 

terug naar het overzicht