KPN Cup 6, 22 nov. 2014, te Hoorn

24-11-2014

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Hoorn 22 november 2014, door Mitchel

22 November was de 6de marathon cup wedstrijd van dit seizoen in Hoorn. Na vorige week een goede wedstrijd te hebben gereden in Haarlem door Thijs en mij, willen we de goede resultaten door trekken naar deze wedstrijd.
We moesten dit keer als laatste van de avond, voor ons startte nog de mass-start, de dames wedstrijd gewonnen door Aggie Walsma en de top divisie wedstrijd werd gewonnen door Evert Hoolwerf.

Direct na het startschot zat het tempo er al goed in en die bleef er ook in. Want na een rondje of 15 kwamen al de eerste uitvallers. Daarom moesten we er voor zorgen dat we goed van voren zaten.
In het begin lukte dat wel maar hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe verder we terug vielen. Het probleem was ook dat er geen momenten kwamen dat we naar voren konden schuiven want het viel de hele wedstrijd niet stil en het peloton bleef daarom ook de hele tijd op een lang lint rijden. Er waren ook wat aanvallen van sommige rijders, maar die konden niet echt weg komen door het hoge tempo.

Helaas moesten Thijs en ik bij ongeveer rondje 50 het peloton laten gaan met een groep van ongeveer 15 man. We hielden die groep nog een aantal ronden bij maar uit eindelijk moesten we ze laten gaan. Van die groep kwamen er nog 6 terug bij het peloton. Waarna ze bijna allemaal niet veel later ook afstapten.Het gevolg van deze zware marathon was dat er maar 34 rijders finishte.

We hopen het volgende week in Assen het langer vol te kunnen houden.

terug naar het overzicht