KPN Cup 6, 28 nov. 2015 te Hoorn

01-12-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Hoorn 28 november 2015, door Mitchel Zijp.

Voor de 6de marathon van het jaar moesten we dit keer naar Hoorn. Na vorige week een goede marathon te hebben gereden door ons drieën. Gingen we dit keer met goede hoop van start en hoopten we dat we weer net zo goed reden als in Heerenveen.

We moesten dit keer als eerste van de avond van start. De wedstrijd begon rustig met een aantal uitloop pogingen, maar het peloton liet niemand gaan en die werden daardoor zo snel mogelijk terug gereden. Na een aantal ronden ging eigenlijk ook het tempo uit de wedstrijd omdat niemand meer probeerde weg te rijden of een serieuze aanval plaatsten.
Roy moest jammer genoeg rond 70 de wedstrijd staken. Maar aan het einde van de wedstrijd met nog 25 rondes te gaan werd er opeens hard gereden en dat ongeveer 25 rondes lang. Toen het peloton stil viel ging direct een groep van 8 man weg en die pakte binnen de korstte keren een ronde waardoor wij op ronde 11 moesten afsprinten. Maar door een fout van de scheidsrechter sprinten we op ronde 12 en 11 af. Waardoor er verwarring was ontstaan wanneer we gingen afsprinten. Daardoor werd ik 38ste en Maarten 35ste.


 Mitchel weert zich goed in het peloton

Toen het peloton was afgesprint reed de kopgroep verder en uit die kopgroep reed Derk Abel Beckeringh gelijk weg. Als snel kwam daar een tweede rijder bij Jasper van Mierle, die twee gingen sprinten voor de overwinning. Derk Abel Beckeringh ging als winnaar over de streep, Jasper van Mierle werd tweede en Niels Immerzeel werd derde.

De volgende wedstrijd die we moeten rijden is op Biddinghuizen hopen dat we het dan beter doen. Helaas is net bekend geworden dat deze is afgelast!

terug naar het overzicht