KPN Cup 7, 29 nov. 2014, te Assen

30-11-2014

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 7, Assen 29 november 2014, door Marjo

Gisteren was de 7de marathon cup wedstrijd in Assen. Na de wedstrijd in Hoorn, waar het tempo er  vanaf het begin erg hoog was, hopelijk  nu iets langzamer zodat Mitchel het langer vol kan houden. Helaas is hij de enige uit onze ploeg die vandaag aan de start staat. Maarten is nog steeds geblesseerd en Thijs heeft last van een oude blessure. Dus even rustig aan.

Het peloton was dit keer niet zo groot met 67 rijders aan de start. Men begon niet zo snel als in Hoorn, wat voor sommigen gunstig was, ook al doordat het af en toe stil viel en men op adem kon komen, voor zover dat gaat.
Wel probeerden verschillende rijders een ronde voorsprong te pakken, maar dit gebeurde pas na de helft, toen 6 rijders een ronde pakten. Mitchel probeerde zich zo goed als het ging midden in het peloton te handhaven, wat hem goed lukte.
Doordat het tempo niet zo hoog was probeerden verschillende rijders ook nog een ronde voorsprong te nemen, maar een rijder lukte dat nog.


Mitchel ( 87) goed achter zijn voorganger aan.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter het er voor Mitchel uit zag dat het hem weer zou lukken om de wedstrijd uit te rijden. Met nog 5 ronden te gaan moest het peloton afsprinten en Mitchel eindigde op plaats 46, zijn beste klassering tot nu toe. Knap gedaan en tevreden kwam hij over de streep.

Het gevecht om de 1e plaats duurde nog voort en Leander van der Geest was de gelukkige met op plaats 2 Christoffel Hendriks en als 3e mocht Axel Koopman op het podium.

Volgende week naar Tilburg. Hopenlijk is Thijs dan ook weer van de partij.

terug naar het overzicht