KPN Cup 7, 9 dec. 2015, te Leeuwarden

11-12-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 7, 9 dec. 2015, te Leeuwarden door Roy van Es

Afgelopen woensdag mochten we starten in Leeuwarden, hierbij stonden we met z’n tweeën aan de start. Helaas was Maarten niet aanwezig, dit omdat hij een griepje heeft. Mitchel en Roy stonden aan de start van de eerste marathon cup wedstrijd die verreden werd in Leeuwarden. Alle twee wilde ze graag de prestaties van afgelopen marathons verbeteren.

Een erg mooie hal waarin in het begin van het jaar door heel wat top schaatsers getraind is i.v.m. met de verbouwing van Thialf. De wedstrijd begon snel er deden ook veel buitenlanders mee die zich wilden voorbereiden voor de World cup wedstrijd die gepland staat voor dit weekend. Het werd een snelle wedstrijd waarbij de bochten op sommige stukjes aardig waren uitgetrapt, dit maakte het voor mij soms lastig om de hoge snelheid in de bochten te houden.

Roy die helaas uit de wedstrijd moet.

Uiteindelijk heb ik de wedstrijd rond ronde 65 moeten verlaten omdat ik ingehaald zou worden door het peloton. Mitchel heeft de wedstrijd wel uitgereden met een keurige 36ste plaats. Waardoor hij nog wat punten heeft verzameld voor het Jongeren / en Ploegen klassement.

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in Den Haag om zes uur. Waarbij we hopen dat Maarten ook weer van start zal gaan.

terug naar het overzicht