KPN Cup 8, 12 dec. 2015, te Den Haag

13-12-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 8, Den Haag 12 dec. 2015, door Marjo

Vandaag staan onze rijders aan de start in Den Haag, op de IJsbaan de Uithof. Maarten moet helaas verstek laten gaan wegens ziekte, wat betekent dat Mitchel en Roy het met zijn tweeën moeten redden.

Bij aankomst op de Uithof horen we veel lawaai, zeker een feestje. Maar al gauw krijgen we van kinderen te horen dat er alarm is vanwege ammoniakgas en iedereen de ijsbaan moet verlaten. We lopen door naar de ingang en zien dat de mensen uit de hal lopen. Het lawaai blijkt van sirenes te komen en wordt er door de luidsprekers omgeroepen dat iedereen het gebouw moet verlaten. De wedstrijd zal toch niet afgelast worden? Maar na 5 min. konden we naar binnen gaan. Wat was er aan de hand, zo snel weer naar binnen, was het wel vertrouwd en niet gevaarlijk. Gelukkig kregen we te horen dat alles door kon gaan.

Met een paar minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen, wel werd er door de speaker omgeroepen dat het geluid niet al te best was. Het peloton was niet zo groot, maar 64 rijders aan de start. Na de loze ronde die rustig verliep klonk het startschot. Het begin van de wedstrijd bleef rustig, zonder uitloop pogingen. Maar na 25 rondjes hadden een paar rijders er genoeg van en zetten de aanval in, dit duurde niet al te lang. Het ijs sloeg steeds witter uit wat betekent dat het steeds zwaarder werd, ook de bochten werden steeds slechter. Gelukkig konden Mitchel en Roy nog goed meekomen.

Alles kwam weer bij elkaar. Helaas moest Roy na 55 rondjes het peloton laten gaan en na 60 afhaken en ging hij uit de wedstrijd. Heel vervelend voor hem nu er een aantal vrienden, die de ploeg ondersteunen waren komen kijken. Wel weer wat meer ronden dan de vorige keer. Helaas moest Mitchel, na een valpartij en de inspanning die hij daarna moest verrichten om weer aan te sluiten bij het peloton, de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Het had te veel kracht gekost om er weer bij te komen.

Mitchel en Roy in het peloton

 

Ondanks een aantal mislukt pogingen om een rondje te pakken tijdens de wedstrijd, lukte het 4 rijders in de laatste 10 rondjes toch nog een ronde voorsprong te pakken, waardoor het peloton 3 ronden voor het einde moest afsprinten. Deze werd gewonnen door Christiaan Hoekstra. Uiteindelijk werd Derk Abel Beckeringh de eindoverwinnaar.

Morgen weer een herkansing, helaas alleen voor Mitchel. Roy voelt zich niet lekker en heeft besloten de wedstrijd over te slaan. Beter omdat het komende weekend weer 2 wedstrijden op de kalender staan. Dan zijn Breda en Enschede aan de beurt.

terug naar het overzicht