KPN Cup 8, 6 dec. 2014, te Tilburg

08-12-2014

Wedstrijdverslag, KPN Cup 8, 6 dec. 2014, te Tilburg, door Thijs

Afgelopen zaterdag was in Tilburg de 8e marathon cup. Mitchel en ik (Thijs) stonden hier beide aan de start in een nogal koude ijsbaan. Vorige week had ik niet gereden vanwege een oude blessure aan mijn enkel die weer opspeelde, deze week kon ik gelukkig weer pijnloos schaatsen. We waren er beide weer helemaal klaar voor en waren gebrand op het uitrijden van de wedstrijd.

Helaas liep het voor ons beide anders dan gepland. In het begin van de wedstrijd lag het tempo niet hoog en konden we goed in het midden van het peloton blijven hangen. Mitchel kreeg echter last van zijn maag en kon zijn positie hierdoor niet meer goed handhaven. Rond rondje 50 werd het te veel en moest hij hierdoor helaas de wedstrijd verlaten. Rond hetzelfde aantal rondjes schoot mijn linkerbeen vol met zuur en binnen enkele rondjes was ik niet meer in staat om de bochten normaal te rijden. Gevolg was dat ik snel daarna het peloton moest laten gaan.

De wedstrijd was voor ons dus al vrij snel afgelopen helaas. Ondertussen wist een groep rijders een rondje te pakken op het peloton waardoor zij eerder moesten af sprinten. Van de kopgroep wist uiteindelijk Jan Korenberg de sprint te winnen voor Stefan Wolffenbuttel en Mark Horsten. Voor Jan Korenberg was het zijn eerste overwinning in de eerste-divisie.

Komend weekend staan er twee wedstrijden op het programma, in Breda zaterdagavond en in Rotterdam Zondagmorgen. Wij zullen er weer bij zijn en hopen dat we deze domper recht kunnen zetten. We hebben in elk geval twee keer zoveel kans in één weekend dus dat moet goed komen zou je zeggen.

terug naar het overzicht