KPN Cup 9, 13 dec. 2014, te Breda

14-12-2014

Wedstrijdverslag KPN Cup 9, 13 december 2014, te Breda, door Maarten

Dit weekend betekende een druk weekend voor het marathonpeloton. Zaterdagavond werd er een marathon in Breda gereden en zondagochtend was Rotterdam aan de beurt.

Al vroeg werd de marathon in Breda hard gemaakt door een aantal ploegen. De snelheid lag hoog en er vielen vele scheurtjes in het peloton. Thijs en Mitchel probeerden elkaar op te zoeken en in het midden van het peloton te blijven, bij vlagen lukte hen dit.
Marjo had voor de wedstrijd geadviseerd  om Roy Frinking in de gaten te houden en in zijn buurt te blijven. Zijn ervaring zou Thijs en Mitchel erbij kunnen helpen een betere wedstrijd te rijden. Dit wierp tijdens de wedstrijden helaas nog geen vruchten af. Het hoge tempo eiste de tol van vele rijders. Ook voor Thijs werd het na de 42e ronde te veel en moest hij opgeven.

Mitchel had het op dat moment ook al een beetje moeilijk. Met een grimas op zijn gezicht wist hij het echter vol te houden tot ronde 50.
In de verdere wedstrijd kwam er geen groep meer rond, maar het peloton werd wel nog een aantal keer uit elkaar gescheurd.

Uiteindelijk was Karlo Timmerman oppermachtig in de eindsprint voor Peter Michael en Axel Koopman. Remco Schouten behield de leiding in het klassement.

terug naar het overzicht