KPN Cup 9, 13 dec.2015, te Rotterdam

15-12-2015

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 9, Rotterdam 13-12-2015, door Mitchel.

De 9de marathon van dit seizoen was in Rotterdam. Na gisteren te zijn gevallen in Den Haag hoop ik het dit keer beter te doen. Helaas sta ik er alleen voor tijdens de wedstrijd want Maarten is nog steeds ziek en Roy spaart zijn krachten voor volgende week.

Na de korte rust van vanavond stond ik die ochtend niet zo fris meer aan de start in Rotterdam. Toen het start schot viel gingen we gelijk volgas.  Daardoor kon er niemand weg rijden in het begin, waardoor het peloton twee keer uit elkaar viel en ik zat die tweede keer in de achtervolgende groep maar wist wel het gat te dichten.

Bij de derde keer toen er een gat viel bij ongeveer ronde 40 wou ik het weer dichtrijden maar dat lukte niet meer. Met een man of 8 moesten we dus lossen uit het peloton. Helaas moest ik bij ronde 51 stoppen omdat ik door het peloton weer werd ingehaald. Even later kon er wel nog een groep weg rijden en een ronde pakken.

Toen het peloton was afgesprint moest de kopgroep verder rijden. Daaruit ging gelijk Simon Borssen ervan door maar die werd door 2 man ingehaald. De rest van de oorspronkelijke kopgroep viel uit elkaar vanwege een valpartij. Waardoor ze niet meer bij de 3 vluchters kwamen. Christiaan Hoekstra won de sprint van de 3.

Ik hoop dat ik de volgende wedstrijden wel weer weet uit te rijden. Want volgend weekend hebben we weer 2 marathons dus dat belooft weer een zwaar klus te worden.

terug naar het overzicht