KPN Marathon Cup 1, 12 okt. 2013, te Amsterdam

13-10-2013

KPN Marathon Cup 1, 12 okt. 2013 te Amsterdam

13-10-2013

Wedstrijdverslag,  KPN Cup1, Amsterdam 12 oktober 2013, door Marjo

Zo, de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zit er weer op. Zoals de voorgaande jaren traditiegetrouw weer in Amsterdam. En zoals het hoort in Amsterdam kwam de regen met bakken uit de hemel. (regende het de hele avond al pijpestelen).
Gelukkig was het even droog toen wij met 75 rijders, waarvan 2 Top div., van start gingen. De start was snel en je kon merken dat iedereen er zin in had om weer te beginnen.

In het begin van de wedstrijd probeerden er een aantal groepjes weg te komen uit het peloton. Dit werd echter meestal snel weer dicht gereden. Dit seizoen zijn er maar 2 sprint series. Bij de eerste sprint serie ging het tempo even flink omhoog en Sjors deed meteen maar mee en pakte 1 punt, wat hem een ½ punt extra voor de ranking op leverde. Maar daarna zakte het tempo ook redelijk snel weer af.

Na de tussen sprints proberde men een aantal keren weer met gropjes weg te komen, maar helaas lukte dit niet. Wat dus uiteindelijk resulteerde in een massasprint.
Helaas moest Frank al vrij vroeg de wedstrijd verlaten wegens pech. Waar hij natuurlijk van baalde, zeker als je een goed getraind hebt in de zomer.

Sjors werd 5de en dat geeft moed voor de rest van het seizoen.

De volgende wedstrijd is zaterdag 19 oktober in Heerenveen, waar de 1e Div. ook nu weer om 21.45 u start.

terug naar het overzicht