KPN Marathon Cup 10, 14 dec. 2013, te Alkmaar

15-12-2013

Wedstrijdverslag, KPN Cup 10, 14 december 2013, te Alkmaar, door Marjo

Zaterdag was het de beurt aan Alkmaar voor het marathon peloton. Afwachten wat het zal worden na de blessures van Sjors en Frank. Hopelijk heeft de rust hen goed gedaan. De drive bij allebei is volop aanwezig om weer mee te doen.
Als het startschot klinkt, zetten 73 rijders zich in beweging om de 100 ronden te volbrengen. Na enkele ronden wordt de snelheid opgevoerd, wat voor een aantal rijders niet vol te houden is en dus moeten ze afhaken. Helaas is Frank daar een van, wat betekent dat hij nog niet hersteld is.

Gelukkig kan Sjors tot nu toe weer goed mee. Dan is er een valpartij en tot onze grote schrik is hij een van de rijders die er bij betrokken is. Maar snel opstaan en het feit dat hij voorin het peloton zat, zorgt ervoor dat hij niet te veel tijd nodig heeft om weer aan te sluiten. Nu maar hopen dat hij de rest van de wedstrijd er geen last van heeft. Rustig achterin voorlopig blijven meerijden.

Sjors en Frank nog in de race

Na verschillende mislukte pogingen om een ronde voorsprong te pakken, lukt het 2 rijders eindelijk toch. Helaas heeft Sjors de slag gemist, maar laat zich toch een aantal keren zien.
Bij 94 ronden moet het peloton afsprinten. Sjors is de laatste ronden langzaam naar voren geschoven zodat hij toch nog een paar punten kan pakken. Wat hem lukt en hij wordt 17e.

Met een voldaan gevoel, het is hem niet tegen gevallen en gelukkig geen hinder van de val ondervonden, zoekt hij de kleedkamer op.

Zaterdag gaat het in Breda van start.

terug naar het overzicht