KPN Marathon Cup 11, 21 dec. 2013, te Breda

22-12-2013

Wedstrijdverslag, KPN Cup 11, 21 december 2013, te Breda, door Frank

Op zaterdag 21 december stond de 11e wedstrijd alweer van de kpn marathoncup op het programma, ditmaal in Breda. Sjors was hierin de enige rijder van BTB Riedas die hierbij van start ging. Frank heeft ervoor gekozen om een paar wedstrijden over te slaan en op deze manier wat beter grip te krijgen op de blessure die hij heeft.

Om 18:00 klonk het startschot waarna een wedstrijd over 100 ronden volgde. Al direct kwamen de eerste demarrages.  Sjors probeerde er ook een op touw te zetten en kreeg in zijn eentje een voorsprong van 75 meter. Een drietal andere rijders waagden de oversteek en zo ontstond er een kopgroep van 4. Sjors kreeg Op zaterdag 21 december stond de 11e wedstrijd alweer van de kpn marathoncup op het programma, ditmaal in Breda. Sjors was hierin de enige rijder van BTB Riedas die hierbij van start ging. Frank heeft ervoor gekozen om een paar wedstrijden over te slaan en op deze manier wat beter grip te krijgen op de blessure die hij heeft. Helaas kreeg Sjors geen medewerking van de andere drie rijders en dat betekende het einde van de vluchtpoging en lieten zich terugzakken in het peloton. Later in de wedstrijd ging er een groep van 6 rijders rond en moest het peloton afsprinten voor plek 7. 

Sjors kon zich goed handhaven in de buik van het peloton. Richting het afsprinten van het peloton waren er veel valpartijen en naar voren rijden leverde dus risico op een valpartij. In de sprint werd Sjors 42ste in de daguitslag en in het algemeen klassement staat hij nu op een 16e plaats.

 

Volgende week Enschede!

terug naar het overzicht