KPN Marathon Cup 13, 5 jan. 2013 te Alkmaar

07-01-2013

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 13, 5 januari 2013, te Alkmaar, door Frank

In Alkmaar stond zaterdag 5 januari de dertiende wedstrijd in de KPN Marathoncup op de kalender. Voor de rijders van de eerste divisie stond er een wedstrijd over 100 ronden op het programma. Namens BTB Riedas stonden Frank en Sjors aan de start. Michiel moest deze wedstrijd vanwege ziekte helaas laten schieten.

Het beloofde in Alkmaar een zware wedstrijd te worden. Met de hoge temperatuur sloeg het ijs snel aan. Direct vanaf het begin zat het tempo er goed in en er volgden diverse ontsnappingspogingen. Sjors had afgelopen week ook wat last van de griep gehad en hield zich wat in en ging niet met elke demarrage mee.
Met nog twintig ronden te gaan reed er een groep van 6 rijders weg uit het peloton waaronder Sjors die prima meeschoof in deze ontsnapping. In het peloton ging het tempo ook opnieuw omhoog, maar het bleek te kort om de kopgroep nog bij te halen. En dus ging de kopgroep sprinten voor de overwinning.
Sjors wist hierbij naar een keurige 6de plaats te rijden wat weer een hoop punten voor het klassement betekende.

Frank, die de wedstrijd goed meereed in het peloton en voor de gaten zat die achterin het peloton vielen, wist zich naar een 39ste plaats te rijden. Met de wetenschap dat hij tijdens de kerstperiode ook last van de griep heeft gehad is dit geen slechte prestatie.

Volgende week de 14e wedstrijd in de KPN Marathoncup in Eindhoven!

terug naar het overzicht