KPN Marathon Cup 14, 12 jan. 2013 te Eindhoven

15-01-2013

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 14, 12 januari 2013, te Eindhoven, door Michiel

Vandaag alweer de een na laatste wedstrijd in de competitie dit jaar. Toch maar afgereisd naar Eindhoven na een weekje ziek geweest te zijn. Met het mooie weer (0 graden) en goed ijs stonden we weer aan de start met ongeveer 80 man.

Vanaf de start was het duidelijk dat het winterweer extra motivatie gaf aan de rijders. Het ging meteen hard en bleef ook hard gaan. Door de hoge snelheid al meteen in het begin ook wat valpartijen en veel uitvallers waaronder ik zelf. Toen ik na 25 rondes alweer terug was in de kleedkamer, wat zelf voor mij een record was, stonden er al aardig wat mannen binnen.

Het bleef hierna een snelle wedstrijd met nog heel veel meer uitvallers. Niemand kon ook wegblijven uit de greep van het peloton. Sjors en Frank konden wel goed in het peloton mee doen en toen het uiteindelijk op een massasprint uitliep zaten ze er beide goed bij. Helaas kwam Sjors ten val met nog 4 rondes te gaan (een van de velen). Frank kon de wedstrijd finishen als 35ste.

Sjors en Frank in het peloton.

Het blijkt achteraf de snelste eerste divisie wedstrijd ooit geweest te zijn met een tijd van 53.14 minuten en een gemiddelde rondetijd van 31.9 seconden.

Nu op naar de finale in Amsterdam, of als het weer mee werkt naar het natuurijs.

 

 

 

terug naar het overzicht