KPN Marathon Cup 14, 18 jan. 2014, te Tilburg

19-01-2014

KPN Marathon Cup 14, 18 januari 2014, te Tilburg

Wedstrijdverslag, KPN Cup 14, 18 januari 2014, te Tilburg, door Marjo

Op zaterdag 18 januari stond de 14e wedstrijd alweer op het programma, ditmaal in Tilburg. Na een aantal wedstrijden  zonder onze rijders, stonden ze nu beide weer aan de start. Kijken of de blessures van zowel Frank als Sjors nu zover waren verbeterd, dat ze klaar zijn voor de Weissensee.  Om 18.00 u valt het startschot en beginnen 71 rijders aan de wedstrijd.

Men begint rustig en het peloton blijft compact tot een paar ronden voor de 1e tussensprint een rijder het genoeg vindt en het tempo omhoog gooide. Na de tussensprint bleef dit zo en probeerden verschillende groepjes het om beurten een rondje te pakken. Dit mislukte helaas, waardoor het op een massa eindsprint zou uitlopen.
Sjors kon zich goed handhaven en probeerde 15 ronden voor het einde nog een gat te slaan. Aan zijn verbeten gezicht zag ik al gauw dat het een poging was om te zien hoe ver hij hersteld was van zijn blessure. Achteraf iets te vroeg weggegaan. De kracht om dit tot een goed einde te brengen was nog niet aanwezig, maar geeft hem wel weer moed voor de Weissensee.
Frank moest helaas de wedstrijd verlaten, omdat het tempo te hoog lag. Maar toch gaat hij vol goede moed mee naar Oostenrijk. Daar zijn er veel minder bochten, waardoor hij op natuurijs beter tot zijn recht komt.

 

    
                                                       Frank en Sjors in actie tijdens de wedstrijd

Al met al kan Sjors met voldoening terug zien op de wedstrijd en zijn 21e plek in de dag uitslag.

Donderdag 23 jan. vertrekken we naar de Weissensee, waar vanaf zaterdag 25 januari de wedstrijden beginnen. Op de site van de Weissenssee, www.weissensee.nl, vindt u de informatie wanneer de wedstrijden zijn en kunt u via de webcam de wedstrijden volgen.

terug naar het overzicht