KPN Marathon Cup 3, 26 okt. 2013 te Deventer

27-10-2013

Wedstrijdverslag, KPN Cup 3, 26 oktober 2013, te Heerenveen, door Frank

Op Zaterdag 27 oktober stond de KPN marathoncup 3 op de kalender in Deventer. Dit keer klonk het startschot om 18:00 uur in plaats van om 21:45 uur zoals de voorgaande wedstrijden.

Met de warming up kon er al gemerkt worden dat het een zware wedstrijd ging worden, namelijk omdat het erg warm was, zodat het ijs snel aanslaat en zwaar wordt. En dit bleek ook het geval te zijn.

Na het startschot sloeg het ijs al snel wit uit en was het voor heel het peloton harken geblazen. Zeker omdat gelijk het gas er al flink op kwam te staan en het tempo de lucht in ging. Dit eiste al snel zijn eerste slachtoffers waaronder Frank, die nog steeds veel hinder ondervind van zijn scheenbeen.
Het bleef niet bij een tempoversnelling, maar een gefrusteerde Top divisie rijder vond dat hij het een paar keer moest doen. Eindelijk lukte het met een aantal andere rijders 1 ronde te pakken, tenkoste van het halve peloton.

Sjors op kop van het peloton.

Sjors had zijn plaats goed gevonden in het peloton en zag ook erg af, net als de rest. Een groep van zeven rijders pakte een ronde en nog een achtste rijder ( uit de Top div.) pakte zelfs twee ronden op het peloton. Het peloton ( 42 rijders van de gestarte 82) moest dus afsprinten voor een negende plek van de eerste divisie rijders.
Sjors sprintte hierin keurig naar een twaalfde plaats en staat nu vijfde in het algemene klassement.

 

Volgende week Utrecht!

terug naar het overzicht