KPN Marathon Cup 6, 16 nov. 2013, te Haarlem

17-11-2013

Wedstrijdverslag, KPN Cup 6, 16 november 2013, te Haarlem, door Frank

Op zaterdag 16 november stond de zesde wedstrijd in de KPN marathoncup op het programma in Haarlem, opnieuw lekker dicht bij huis. Om 18:00 uur klonk het startschot voor een wedstrijd over 100 ronden, voor 82 rijders.

De wedstrijd begon redelijk rustig. Tijdens de eerste tussensprintserie werd het tempo flink opgeschroefd. Maar hier konden nog geen groepen wegkomen. Vele uitlooppogingen volgden, waardoor het tempo sterk wisselde. Frank had opnieuw erg veel last van zijn slepende blessure en moest de wedstrijd helaas voortijdig staken. Hopelijk gaat het van nu af aan beter.

Na de tweede tussensprintserie bleef het tempo erg hoog, met als gevolg dat het peloton in meerdere stukken brak en dit eiste zijn slachtoffers, 37 rijders haalden de eindstreep.

Sjors met groepje los van het peloton

Sjors kon bij deze schifting zijn plekje in het peloton goed houden en bleef zelfs in het voorste gedeelte. In een chaotische sprint waarbij hij vallend over de streep kwam eindigde hij als 18e in de daguitslag en staat nu als 8e in het algemeen klassement.

Volgende week Eindhoven!

terug naar het overzicht