KPN Marathon Cup 6, 17 nov. 2012 te Haarlem

21-11-2012

Wedstrijdverslag, KPN Cup 6, 17 november 2012, te Haarlem, door Michiel

Podiumplek Sjors en dat nog wel op zijn thuisbaan!

In Haarlem stonden we weer met ruim 80 man klaar voor een mooie wedstrijd. Het was de hele dag al mistig en daardoor was het ijs van niet al te beste kwaliteit. Ook al werd er op het laatste moment nog een keer extra gedweild.

Tot de eerste tussensprint gebeurde er weinig interessants. In de eerste sprintserie werd Sjors al verdienstelijk 2de, 3de en 1ste.

Hier na werd er flink doorgereden maar het lukte niemand om weg te komen bij het peloton. Voor mij werd het wat te zwaar en ik moest, met nog 60 rondes op het bord, het laten lopen. Terwijl ik rechtop ging, zag ik dat Frank onderuit ging in de bocht. Hij kon gelukkig weer snel opstaan en achter het peloton aan. Helaas is zijn schaats bij de val zo beschadigd geraakt dat hij hierdoor niet meer goed mee kon komen.

Na de tweede sprintserie lukte het een groepje van 7 om weg te komen bij het peloton. Sjors baalde enorm dat hij er niet bij zat en besloot het te proberen om erbij te komen. Het gat was al ongeveer 200m dus hier moest hij aardig wat moeite voor doen. Het lukte hem toch om erbij te komen. En bij de derde sprint serie lukte het hem ook nog om een keer 1ste te worden.

Het peloton moest afsprinten op 10 rondes en hierna gingen de overige rijders voor de winst. Sjors zat goed op te letten en was echt gebrand op een goede klassering. Hij koos het goede wiel en in de sprint werd hij 3de. Eerste podiumplek dit seizoen is binnen.

 

Sjors juichend over de finish met zijn 3e plek.

 

terug naar het overzicht