KPN NK Marathon, 26 dec.2012, te Utrecht

28-12-2012

Wedstrijdverslag, KPN NK Marathon, 26 december 2012, te Utrecht, door Sjors

De kerst gedachten.

Als de meeste mensen het woord kerst horen denken ze aan gezellig samenzijn, onder de kerstboom met pakjes en 's avonds lekker eten. En buiten koude temperaturen en het liefst sneeuw. 

Dat is bij marathonschaatsers net iets anders, wij denken aan het NK en hoe gaan we dat kerstdiner op eerste kerstdag aan pakken zodat we niet de volgende dag met een dikke buik van het heerlijke eten en een blauwe neus van de drank rond schaatsen.

Maar ook dit jaar was het weer gelukt om het eten te beperken en de drank te laten staan en op tijd in bed te belanden. Zo komen we de volgende dag in Utrecht om het NK af te werken. Barstend van de moraal ( door de voorgaande wedstrijden ). Na goed in lopen starten we eindelijk met de marathon en dat bij een temperatuur van zeker 8 graden boven nul en dat was te zien. Na 20 ronden was het ijs zo wit dat het leek of het had gesneeuwd. Ik kwam amper vooruit en de moraal zakte langzaam weg.

Sjors in de aanval.

Nadat wat kopgroepjes het geprobeerd hadden, ging er 1 solo rond en was de wedstrijd gedaan. Ik sleepte me nog naar een 20e plaats meer zat er echt niet in en ik dacht gelijk, tja volgend jaar doe ik het anders dan eet ik me lekker rond en proost op de mannen die dat niet doen. Misschien werkt het en doe ik het dan beter als dit jaar. Ach de tijd zal het leren.

Voor iedereen een heel goede jaarwisseling en tot in 2013 want ook dan zijn we er weer bij

Groetjes Sjors

terug naar het overzicht