KPN NK Marathon, 5 jan. 2014, te Dronten

06-01-2014

Wedstrijdverslag, KPN NK Marathon, 5 januari 2014, te Dronten, door Frank

Op zondag 5 januari stond het Nederlands kampioenschap marathon schaatsen op de kalender in Dronten. Om 13:00 was hier de start over wedstrijd van 100 ronden met hierbij Frank voor BTB Riedas. Sjors kon helaas nog niet starten omdat hij veel last heeft van verkrampingen in zijn benen als hij op de schaats staat. We hopen dat dit snel weer goed komt met het oog op de Weissensee.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden om Sjoerd Huisman te gedenken. Ook werd er met rouwbanden om gereden door alle rijders.

In de beginfase van de wedstrijd werd er veel afgetast. Er waren wat korte vluchtpogingen en af en toe ging het tempo aardig de lucht in. Maar de favorieten durfden in het begin van de wedstrijd nog niet door te trekken. De wedstrijd is immers alleen te winnen na 100 ronden, er waren geen tussensprintseries. Voor Frank was dit weer de eerste wedstrijd in drie weken en voor hem was het weer zoeken waar hij staat en vond zijn plekje achterin het peloton. Halverwege de wedstrijd ging het tempo serieus omhoog en was voor sommige rijders te veel van het goede. Ook Frank kreeg het moeilijk in die fase van de wedstrijd. Helaas verloor hij in een bocht de focus, waardoor deze bocht gelijk slecht was en moest lossen. Een pluspunt van deze wedstrijd was dat hij dit seizoen op een baanwedstrijd nog niet zo ver was gekomen, maar hij had natuurlijk de wedstrijd graag uitgereden.

Op driekwart van de wedstrijd ging er een groepje rond en mocht dus voor de titel gaan strijden. Uiteindelijk was Thom van Beek de sterkste.

terug naar het overzicht