Krantenartikel Maarten en Thijs, 10 sept. 2014

28-09-2014

  Leids Nieuwsblad 10 september 2014

                          Zoeterwoudse duo landelijk actief

Nieuwe uitdaging voor jonge schaatsenrijders


Thijs van Meurs en Maarten van der Salm zien vol vertrouwen het marathonseizoen tegemoet.
 Voor het duo wacht in de B-klasse een mooie, pittige uitdaging (Foto: pr).

Zoeterwoude - Marathonschaatsers Thijs van Meurs en Maarten van der Salm - leden van IJsclub Zoeterwoude - maken de overstap van de C- naar het B-peloton. Het duo gaat rijden voor het team Marinoschaatsers.

door Gerard van der Hoeven

De promotie naar Marinoschaatsers hebben de twee jeugdige rijders te danken aan hun succesvolle optreden tijdens de Zesbanenwedstrijden. Tijdens die wedstrijden reden zij zich in de kijker bij Marino. Dat staat voor Marathon Rijders IN Opleiding en past dus precies in het plaatje van het Zoeterwoudse tweetal. Het team heeft als doel om jonge schaatsers uit het Zesbanentoernooi te begeleiden in de B-divisie met als uiteindelijk doel om een of meer rijders klaar te stomen voor de A-categorie, de hoogste divisie in Nederland.

Maar zover is het voor Van Meurs en Van der Salm nog lang niet. Zij zijn uiteraard wel zeer verhuld met de overstap van IJsclub Zoeterwoude - waar zij het prima naar de zin hadden - naar het grotere werk op landelijk niveau.

Uitdaging
De twee rijders in koor: "We gaan deze mooie uitdaging aan. De marathons die we straks gaan rijden zijn met honderd ronden dubbel zo lang als in de C-klasse. Elke zaterdagavond moeten we, ergens in het land, flink aan de bak. We rijden ook een keer op de Uithof in Den Haag. Dat is voor ons een soort thuiswedstrijd".
Het duo is weliswaar erg gedreven, van de toren blazen doen de twee schaatsenrijders niet. "In eerste instantie willen we de marathons uitrijden. Naarmate het seizoen vordert zullen we kijken hoe we er voor staan en zal de volgende stap zijn om hoger te eindigen. We beseffen dat het een flinke uitdaging is.

In januari staat een wedstrijd op de Weissensee op het programma. Voor ons het eerste optreden op natuurijs, dat wordt een compleet andere ervaring." Het is duidelijk dat met een programma zoals Marino dat voor ogen heeft sponsoren onmisbaar zijn. Ook al dragen de schaatsers zelf flink bij in de kosten, extra steun is niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk als het team echt een woordje wil meespreken.
Op www.marinoschaatsers.nl is meer informatie te vinden.

 

terug naar het overzicht