Verblijf en wedstrijdverslag AKM Weissensee 21 t/m 31 januari 2015

03-02-2015

Verblijf Weissensee 23 januari t/m 31 januari 2015

Wedstrijdverslag Weissensee deel 1 januari 2015, door Thijs

24-01-2015

Vandaag was de dag van de eerste wedstrijd hier in Oostenrijk, de dag van de Aard Koopmans Memorial. Ondertussen zijn we hier al sinds woensdagmiddag dus eerst maar even over de aanloop tot vandaag.

Woensdag om 3 uur ‘s morgens vertrokken we met z’n 4en in een zwaar beladen auto richting de Weissensee. De reis ging voorspoedig en we hebben geen moment file gehad wat er voor zorgde dat we rond half 4 ’s middags aankwamen op bestemming. De planning was om meteen al het ijs te gaan testen maar een sneeuwbui gooide roet in het eten. Die avond zijn we daarom uit eten geweest in Schulers Weinstube en hebben we geproost op de goede afloop.

De volgende dag mochten we dan eindelijk het ijs op. Er was wel een beetje sneeuw gevallen maar de vrijwilligers hadden de baan mooi schoon gekregen. Het was prachtig weer en het ijs was prachtig dus van onze eerste paar rondjes op buitenlands natuurijs konden we genieten. Tegen de middag stak er echter steeds meer wind op en dan zijn de rechte stukken lang natuurlijk. Na het schaatsen gingen we nog even de omgeving verkennen op de mountainbike maar door de sneeuw op de paden in de bergen moesten we onze tocht vroegtijdig afblazen. Hoe hoger je komt hoe ijziger het wordt dus lopen met de fiets in de hand ging zelfs niet meer.

               

Het grote meer, zonder ijs door Thijs gemaakt

Vrijdag gingen we ons voorbereiden op de wedstrijd. ’s Morgens het ijs op en ’s middags nog even de benen losfietsen. Doordat veel sneeuw gesmolten was waren de paden gelukkig beter begaanbaar. Daarnaast hebben we uitvoerig besproken hoe we de wedstrijd gaan rijden, wat voor en hoeveel eten en drinken we aangereikt willen krijgen en zo. Het is voor Mitchel en ik de eerste keer dat we de kans krijgen om 100km op buitenijs te rijden dus alles is nieuw.

Zaterdag is dan de dag van de eerste wedstrijd het AKM, die start om half 12. Het weer is perfect en het ijs ook dus het beloofd een snelle wedstrijd te worden. Na de start ligt het tempo meteen hoog maar we kunnen gelukkig een beetje wegkruipen in het peloton zodat we zo min mogelijk wind vangen. Dan is het genieten geblazen! Lekker hard rijden op supergoed ijs in een prachtige omgeving. Na twee rondes ben ik de eerste van ons die in de problemen komt. Doordat ik er zo lang uit ben geweest i.v.m. mijn blessure is mijn conditie niet best meer. De rechte stukken gaan nog prima maar bij elke bocht moet ik helaas een gat laten vallen en dat moet weer dichtgereden worden natuurlijk. Als dan uiteindelijk iemand voor mij een groot gat laat vallen ben ik niet meer in staat om met de hoge snelheid, tegen de wind in, het gat te dichten. Ik  moet het peloton helaas laten gaan en besluit in elk geval door te rijden tot de helft. Deze 50km was ik wel tevreden mee naar omstandigheden en ik was dan ook aardig kapot.

De baan op het kleine meer vanuit de stoeltjeslift naar Nagler Alm, door Henk genomen

Ondertussen begon het voor Mitchel ook steeds moeilijker te worden om bij te blijven. Niet gek natuurlijk want we rijden tenslotte met de snelste rijders van Nederland. Als hij uiteindelijk het peloton moet laten gaan heeft hij het geluk dat hij nog even aan kan sluiten bij een kleine groep die ook afgevallen is. Helaas kreeg hij behoorlijk last van zijn rug waardoor hij uiteindelijk ook alleen over bleef. Na 70 km vond hij het mooi geweest en gaf hij de pijp aan Maarten. Zo voor de eerste keer zijn wij beide op zich wel tevreden maar we hopen natuurlijk op meer bij de volgende wedstrijd.

terug naar het overzicht