Verblijf en wedstrijdverslag ONK, Weissensee 19 t/m 31 januari 2016

01-02-2016

Verblijf Weissensee 21 t/m 31 januari 2016, door Roy

Wedstrijdverslag Weissensee deel 1 ONK 23 januari 2016, door Maarten

ONK Weissensee 23-01-2016

Na drie volle dagen op de Weissensee stond de eerste wedstrijd op het programma. We hadden de mogelijkheid om twee dagen eerder op donderdag aan het Open Oostenrijks Kampioenschap deel te nemen. Wij kozen er echter voor om te focussen op Open Nederlands Kampioenschap, en het OOK over te slaan. Achteraf gezien had ik toch wel graag mee gedaan om te wennen aan het rijden van een wedstrijd op de Weissensee. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Bart Hoolwerf die verschillende A-rijders achter zich wist te laten.

De avond voor het ONK hadden we voedingsschema’s met Marjo en Henk opgesteld en de tasjes klaargemaakt. Doordat de rondjes slechts 6,3 km waren was het niet zo'n probleem wanneer wij een zakje zouden missen.

Helaas kregen Mitchel en Roy geen kans om een zakje te missen. Roy trapte in een paar scheuren en een pijnlijke rug werkte het verdere verloop van de wedstrijd tegen. Na een paar ronden moest hij de strijd staken. Bij Mitchel ging het vrij goed. Helaas kwam hij in de zesde ronde ten val op zijn stuitje. Hij hield hier last in zijn onderrug aan over en moest de strijd staken.
Bij mij ging het vrij goed. Ik kon tot 72 km volgen in het peloton, daarna was ik volledig verkrampt en moest ik de strijd staken. Ik had onderweg te weinig gedronken en teveel suikerrijke voeding gebruikt. Het rondje kon ik nog recht overeind staand uitrijden, waardoor ik na 76 km finishte.

Maarten kan zich goed in het peloton handhaven als 1e jaars

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jorrit Bergsma die vlak voor het eind uit een omvangrijke kopgroep demarreerde. Ariëns die al lang op kop reed kon het gat niet verkleinen waardoor Hekman vroeg op kop moest komen om eventueel Jorrit nog terug te halen. Dit lukte hem niet, wel werd Hekman tweede voor Jouke Hoogeveen.

terug naar het overzicht