Verslag Verblijf Weissensee 22 januari t/m 2 februari 2013

25-01-2013

Verslag Weissensee 22januari t/m 2 februari 2013

IJSSTRIJD NEDERLAND, OOSTENRIJK

Dinsdag 22 januari zijn we om 0.4.00 u vertokken naar de Weissensee, na eerst goed overleg of het wel verstandig was. Van KNSB maandagavond om 22.15 u een mail gehad dat men probeert aan het einde van de week de finale in Veenoord van de natuurijs vierdaagse alsnog te verrijden. Het is nu nog te vroeg om daar duidelijkheid over te geven. Eventueel ook nog een wedstrijd  op open water. Het AKM ( 1e KPN Grand Prix wedstrijd) is verschoven naar maandag 28 januari.
Na een goede reis komen we om 16.30 u op de plaats van bestemming aan. Auto uitladen en om 18.00 u naar de Weinstube om te eten.
Het gonst van de geruchten maar definitieve duidelijkheid is er niet, omtrent de natuurijs wedstrijden in Nederland, morgen maar afwachten.

Woensdag 23 januari.

Aan het ontbijt wordt er druk overlegd. Alleen nog maar geruchten. Er wordt druk getwitterd, alleen maar "wishfull thinking". Frank en Sjors besluiten om te gaan schaatsen en het ijs uit te proberen. Tegen de middag komen ze terug, maar er is nog geen groen licht van de KNSB. Dan maar lunchen. Het internet blijft aan staan, zodat we direct op de hoogte zijn wat er gaat gebeuren. Dan komt het bericht dat vrijdag het NK natuurijs wordt verreden. Barst, daar is in het voortraject niet over gesproken. Wat nu. Terug naar huis voor 1 wedstrijd? Heb ik daar wat te zoeken tussen de Top div. rijders als 1e divisie rijder? De stress is groot. Druk overleg met het thuisfront. Het zijn extra onkosten, die uit eigen zak betaald moet worden. Is het dat waard. Okay, we gaan na de lunch naar de tent om te kijken of ik met iemand mee terug kan rijden. Als Frank en Sjors terugkomen is het besluit gevallen. Sjors gaat terug met de bus, kon geen ander vervoer vinden. Frank blijft hier. Hij mag geen NK rijden. Ik ga hier wel trainen.
Ik besluit om naar de organisatietent te gaan, om meer duidelijkheid te krijgen of de wedstrijden van Grand Prix hier aan de Weissensee wel doorgaan. Zondag valt de dooi in Nederland in.
Ik krijg te horen dat als er min. 15 rijders aan de start staan de wedstrijden doorgaan. Deze situatie heeft zich in al die 25 jaar nog nooit voor gedaan!

De frustratie en de stress is groot. Ook al omdat de meeste ploegen de ruimte niet binnen het budget hebben, om extra uitgaven te doen. Iedereen heeft aan de Weissensee reeds lang gereserveerd en zit eraan vast.

Om 20.00 u vertekt de bus. Nu maar afwachten wat er vrijdag gaat gebeuren. Hopelijk is Sjors niet voor niets teruggereisd en houdt hij er eeen goed gevoel aan over.


Weissensee januari 2013

Donderdag 24 januari.

Net een sms gehad dat Michiel om 10.00 u vertrekt richting Weissensee vandaag. En Sjors heeft laten weten dat hij na een goede reis, die hij helemaal slapend heeft doorgebracht, is aangekomen in Nederland. Ja, dat kan als er maar 17 personen in een dubbeldeksbus meegaan en je het geluk hebt overal te kunnen slapen waar je je hoofd neerlegd.

Frank en Henk zijn aan het schaatsen. Na de lunch gaat Frank later nog mountainbiken. Hij wil de berg af naar Greifenburg en dus weer naar boven. Een pittig bergje met stukken van 15%. Toch doet hij het in een uur. Weer een goede training achter de rug.
Michiel arriveert om 22.15 u na een goede reis.

Vrijdag 25 januari.

Michiel en Frank gaan na het ontbijt een stuk mountainbiken. Bij terugkomst eerst lunchen en wat rusten. Henk en ik gaan naar de tourrijders kijken hoe zij het eraf brengen met dit mooie weer.


1e AET voor tourrijders 25 januari 2013

Een van hen is Herman Versteeg. We besluiten na een tijdje in de grote tent te gaan kijken naar de TV uitzending van het NK Natuurijs in Nederland. Sjors Spaargaren uit onze ploeg mag als 1e divisie rijder meedoen. Hij staat 7e in de ranking. Onder goede begeleiding van Dirk Maarssen ( oud Marathon Kampioen en Piet Spaargaren) is hij in Elburg van start gegaan. In de begin fase zien we regelmatig goed in beeld van voren. En tot onze verbazing wordt hij 42e tussen al de Top divisie rijder. Er stonden 96 rijders aan de start, waaronder 30 uit de eerste divisie. 45 haalden eindstreep.

Mooi resultaat Sjors. Eigen verslag volgt nog.

 

terug naar het overzicht