Verslag clubwedstrijd op wielerbaan Sloten

15-09-2012

Wedstrijdverslag, wieler clubwedstrijd te Sloten (WVA), 15 september 2012, door Michiel

Als training en om het team gevoel een beetje op te krikken stelde Frank voor om samen een wedstrijdje te gaan rijden op het parcours van Sloten. Dit vond de rest van de ploeg wel een goed idee dus gingen we zaterdag 15-9 na een korte lunch bij Marjo op naar Sloten. Tobias en Sjors konden niet bij de lunch aanwezig zijn maar die gingen direct naar het parcours.

Na het inschrijven en nummers plakken gingen we van start voor een wedstrijdje over 1 uur 15 minuten en 3 rondes. Vanaf de start konden we er lekker tegenaan. Omdat het toch om een trainingswedstrijdje ging, is iedereen wel een keertje ontsnapt. Gewoon om het gevoel te krijgen dat je lekker bezig geweest bent. De wedstrijd verliep verder lekker. Frank pakte nog een tussensprintje als eerste. Tobias pakte bij een andere tussensprint de 2de plek. Helaas kon er niemand echt wegkomen tijdens de koers. Tegen het einde van de wedstrijd lukte het 3 man om toch weg te blijven bij het peloton. Helaas zaten wij er niet bij. In de voorlaatste ronde ontsnapte er nog 1 man uit het peloton, waardoor er gesprint zou worden voor de 5de plek. Ik kon het sprintje winnen en Tobias zat er vlak achter. Phillip zat ook nog mooi bij de top 10. Frank deed het wat rustiger de laatste ronde en werd nog 32ste.

Uitslag; Michiel 5de, Tobias 8ste, Phillip 10de, Frank 32ste

Sjors, die een wielerlicentie heeft moest de strijd aangaan met andere licentiehouders om 15.00u. In het begin bekeek hij het rustig vanuit de achterhoede, want de wedstrijd duurde 1 uur en 30 min. en dus kon hij rustig aan de warming up beginnen. Naarmate de wedstrijd vorderde schoof hij steeds meer naar voren. In deze groep zag je verschillende kleuren rugnummers, die naarmate de wedstrijd ten einde liep, allemaal apart moesten afsprinten. Zo waren er gele nummers (dames), rode,( 60 plus ), zwarte (50 plus ) en witte ( eliten en beloften).

Sjors eindigde in zijn categorie (wit) als 8e. Waar hij tevreden mee was.

Al met al een geslaagde en gezellige training.

terug naar het overzicht