Wedstrijdverslag, 2 maart 2013, Heerenveen,

04-03-2013

Wedstrijdverslag, 2 maart 2013, Heerenveen, door Sjors

Zaterdag 2 maart de laatste wedstrijd op kunstijs

Het is maart tijd om het voorjaar in te luiden en de winter uit te zwaaien en dat deden we met de laatste wedstrijd op de kalender in Heereveen.

Een wedstrijd over 75 ronden op mooi ijs en met rijders erbij uit de Regionale Competities en zo stond er een mooi peloton met mannen vol moraal en ambitie om zich nog 1 keer te bewijzen, al was het feest bijna niet doorgegaan omdat er geen arts in de zaal was. Maar na 45 minuten konden we toch starten, want er is een dokter in de zaal.

Het is een mooie wedstrijd en de rijders vliegen er vol in. Het peloton breekt en de eerste groep met daar in Frank pakt en halve ronde. Helaas lukt dit niet. Als alles dan weer bijeen komt,  rijden er 2 rijders weg en als die ook weer en halve ronde hebben waag ik de sprong en met succes ik sluit aan met nog een rijder in mijn kielzog. En zo pakken we met zijn vieren een ronde voorsprong met nog zo'n 21 ronden te gaan. Bij deze poging is de veer van een schaats gebroken en ben ik genoodzaakt, wil ik nog meedoen voor het podium, mij de rest van de wedstrijd zo weinig mogelijk in te spannen, om nog genoeg energie over te houden voor de eindspurt.

Het peloton probeerde nog het een en ander en Frank samen met zijn broer Lucas het ook nog waagt, maar de koers is gedaan en de 4 rijders die rond zijn gaan het uitmaken en ik sprint naar een mooie 3e plaats. Frank Bisschop rijdt de koers ook goed uit en eindigt in het peloton.

En dan zit het seizoen er op en kunnen we heerlijk gaan genieten van de zon die steeds feller gaat schijnen en het ijs laat smelten en dat na een mooi seizoen.

 

Iedereen bedankt voor de support.

Groetjes,

Het team

 

terug naar het overzicht