Wedstrijdverslag AET, 2 februari 2013, Weissensee

05-02-2013

Wedstrijdverslag, AET, 2 februari 2013, Weissensee, door Sjors en Frank.

Het laatste kunstje in Oostenrijk.

Zaterdag 2 februari, dat is de laatste officiële wedstrijd van het marathon seizoen voor de eerste divisie de Alternatieve Elfstedentocht. Het is rond de -0 als we om half 8 in de ochtend van start gaan en het sneeuwt licht. We vertrekken met 100 rijders ( Top en 1e divisie) voor 16 omlopen van 12.5 km. Na de eerste ronde barst er een sneeuwbui los en is er op het ijs niets meer te zien dan een witte vlakte van sneeuw, waardoor ook alle scheuren en gaten die tussen de twee sneeuwhopen in liggen en de baan aangeven, niet meer te zien zijn.


Sjors en Michiel ploeterend in de sneeuw tijdens de AET.

 

Het peloton dunt snel uit en overal zie je kleine groepjes met rijders door de sneeuw ploeteren. De eerste rondes bleef het peloton bijeen waarna de eerste schifting in de derde ronde viel. Bij deze versnelling moesten veel rijders lossen uit het peloton, zo ook Michiel, die de eerste twee rondes regelmatig voorin het peloton te zien was.

Sjors had net als de voorgaande wedstrijden goede benen en kon vaak mee met demarrages van de grote mannen en zat dus erg goed in de wedstrijd. Helaas kwam hij na 110 km hard ten val en blesseerde zijn schouder dusdanig dat hij niet meer verder kon. Erg jammer want hij zou ver kunnen komen in de wedstrijd. Na controle bij de medische dienst van de Weissensee, toch maar voor foto's naar het ziekenhuis in Spittal. Na het nemen van foto's bleek er gelukkig niks gebroken, maar wel flink gekneusd.

Frank reed een degelijke wedstrijd maar moest helaas na 90 km lossen uit het overgebleven peloton. Hij zette alles op alles om geklasseerd te worden maar werd na 167 km uit koers gehaald omdat hij gedubbeld werd. Op dat moment reed hij op een 24ste plaats in de wedstrijd, jammer maar een goede prestatie.

Uiteindelijk zijn er maar 18 rijders die de 200 km volledig hebben uitgereden. Het was dan ook een loodzware wedstrijd.

De rijders en de begeleiding van het team van BTB Riedas zijn tevreden over de geleverde prestaties op de Weissensee en hebben erg genoten.

terug naar het overzicht