Wedstrijdverslag AET, 27 januari 2016, Weissensee

02-02-2016

Wedstrijdverslag AET, 27 januari 2016, Weissensee, door Roy

Gelukkig is iedereen wel veilig aangekomen en kunnen we ons nu rustig gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd het Open Nederlands Kampioenschap dat aanstaande zaterdag verreden zal worden. De eerste dag in Oostenrijk bestond vooral aan bijkomen van de reis en eventjes een keertje schaatsen op het natuurijs.

De dagen daarna waren vooral om te wennen aan het natuurijs en de hoogte. We hebben elke dag ter voorbereiding geschaatst op het natuurijs. In het begin weer even wennen met alle scheuren. We zaten in een mooi huisje waar we zelf elke avond moesten koken en zo moesten er dus ook boodschappen gedaan worden in het dorp.

WedstrijdverslagAlternatieve Elfstedentocht

Op woensdag morgen stond de Alternatieve Elfstedentocht op het programma. We moesten vroeg opstaan omdat we om acht uur aan de start moesten staan. Het was vanochtend niet heel erg koud en dat was fijn bij de start. We hadden er zin in en wilden proberen zo lang mogelijk mee te rijden met het peloton. Na het startschot zaten we met het team goed in de wedstrijd, helaas kwam Roy bij de tweede bocht ten val door een scheur en kon hierna niet meer terug keren in het peloton. Uiteindelijk is hij na vier rondjes uit de wedstrijd gestapt. Mitchel en Maarten konden goed mee komen in het peloton, ondanks dat er regelmatig aangevallen werd en het tempo van het peloton best hoog lag. Uiteindelijk zijn beide uitgestapt na 100 kilometer mee gereden te hebben. Een goede prestatie van beide. Maarten eindigde op de 92ste plaats en Mitchel op de 94ste plaats.

De alternatieve Elfstedentocht werd uiteindelijk gewonnen door Niels Mesu, tweede Bart Mol, en derde Gary Hekman.

Roy doet dappere poging om zich als 1e jaars te handhaven in het peloton

 

Hoe ik mijn week ervaren heb.

Het was een erg leuke week, het was voor mij de eerste keer dat ik naar de Weissensee ben geweest, een erg leuke week met veel mooie en leuke ervaringen. Vooral het schaatsen op natuurijs was een leuke ervaring omdat ik eigenlijk nog nooit echt op natuurijs geschaatst had.  Het was ook leuk om daar te kunnen fietsen het was mooi weer, niet extreem koud en we hadden geen sneeuw dus konden we overal fietsen waar we wilde. Deze week hebben we daarom ook een paar mooie fietstochtjes gemaakt. Het was een leuke en afwisselende week waarin er getraind werd voor de wedstrijden maar ook ruimte was voor ontspanning om bijvoorbeeld eventjes naar de tent te kunnen gaan. Maar de hoogte punten waren toch mee doen aan de wedstrijden en samen met het A- peloton mee rijden.

 

terug naar het overzicht