Wedstrijdverslag AET, 30 jan 2019, Weissensee

06-02-2019

Wedstrijdverslag AET, 30 jan 2019, Weissensee, door Maarten

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Met de andere wedstrijdopzet van dit jaar was de laatste wedstrijd de Alternatieve Elfstedentocht. Met slechts één enkele dag rust tussen de wedstrijden door hadden we weinig rust voor de AET. Na het klaarmaken van de voeding de avond ervoor was het aan ons om goede prestaties neer te zetten. De wedstrijd begon vroeg om 7:45 bij -13.

Gelukkig ging het in het begin een stuk rustiger dan bij de andere wedstrijden, waardoor we even warm konden worden. Helaas voor Mitchel speelde zijn rug hem al vrij vroeg in de koers parten, hij moest hierdoor opgeven.

Tom was af en toe goed voor in het peloton te vinden, Jerrie en ik waren vaker aan de midden/achterkant van het peloton te vinden. Ik voelde al gauw dat dit niet mijn dag zou gaan worden. Mijn pijnlijke knie speelde op en daarnaast liep het voor geen meter. Hierdoor moest ik na 70 km al opgeven, voor mij persoonlijk een enorme teleurstelling.

Maarten in het peloton tijdens de AET.

Tom en Jerrie gingen nog wel sterk door, ondanks dat het tempo in het peloton werd opgevoerd. Tom moest met verschillende pijntjes o.a. van de heup en de enkel opgeven na 80 kilometer.
Als enige Marino rijder streed Jerrie dapper door. Met Arn Botman had hij de ideale bontgenoot. Uiteindelijk stapte hij na 130 kilometer te hebben geschaatst uit, een zeer goede prestatie! De koers ging toen verder zonder rijders van Marino.

Uiteindelijk wist AB Vakwerk zijn tweede achtereenvolgende overwinning in de wacht te slepen doordat Frank Vreugdenhil de sprint won van Crispijn Ariëns en Jordy Harink.

Morgen rijden we naar huis, op naar het laatste gedeelte van het seizoen!

Zaterdag 9 feb. KNSB Cup 12 in Enschede. Dit is weer een doorstroom wedstrijd, wat betekend dat de eerste 20 van de Ranking uit de Beloften competitie bij de Top div. mee mogen doen en Gewestelijke C-rijders bij de Beloften.

 

terug naar het overzicht