Wedstrijdverslag, AET, Weissensee, 31 jan. 2018, door Björn

02-02-2018

Wedstrijdverslag, AET , Weissensee, 29 jan. 2018, door Björn

Op woensdag 31 januari stond de Alternatieve Elfstedentocht op de planning. Een wedstrijd die wordt gereden over 200 km. Er was een parcour uitgezet van tien kilometer, waardoor er twintig maal over start/finish heen gekomen moest worden.

De weergoden waren ons goed gezind. Met een strak blauwe lucht en rond de 5 graden onder het vriespunt begonnen wij met de wedstrijd. Deze begon relatief rustig en kon prima door iedereen goed worden bijgehouden. Voor Jerrie en Björn was dit pas hun tweede wedstrijd op natuurijs en konden na de ervaring van zaterdag zich deze keer goed handhaven in het peloton. Zelfs konden zij zich beiden een aantal keer van voren laten zien.

In de loop van de wedstrijd kwam het zonnetje erbij, maar door de iets lagere temperaturen dan verwacht bleef het ijs zeer goed.

Jerrie en Björn hadden als doel om minstens 100 km te schaatsen en hebben beide deze doelstelling gehaald. Jerrie reed exact deze afstand terwijl Björn twintig kilomter verder kwam.

         

Jerrie B70 en Björn B71 in het peloton tijdens de AET op de Weissensee januari 2018

 

Mitchel reed de gehele wedstrijd zeer attent. Na 130 km werd het tempo flink verhoogd. Er vond een schifting in het peloton plaats. Mitchel kwam in een klein groepje te zitten waarin hij lekker kon doorrijden. Na 150 km was voor hem de tank leeg, maar met een flinke verbetering van zijn persoonlijk record is dit een fantastische prestatie.

Mitchel wil voedsel tijdens de AET op de Weissensee januari 2018. Op de achtergrond zijn trainer Piet Bloedjes.

 

Doordat Mitchel de pijp aan Maarten gaf, moest Maarten het afmaken. In het begin van de wedstrijd hield hij zich nog een beetje schuil in de buik van het peloton, maar toen na 130 km de wedstrijd echt pas begon zat hij goed van voren. Hij kon in het peloton blijven rijden en bleek daarin zelfs een van de aller sterkste te zijn. Menig A-rijder moest lossen uit deze groep toen Maarten het tempo hoog hield. Dit werd volgehouden tot aan de finish en hij eindige met een fantastische 29ste plaats en als 4e B-rijder.

Maarten op kop van een groep in de achtervolging tijdens de AET januari 2018 op de Weissensee

 

Al met al was het een zeer geslaagde dag voor de rijders van Marino. Jerrie en Björn hebben weer nieuwe ervaringen opgedaan, Mitchel boekt jaar op jaar flinke progressie en kijkt met deze prestatie al weer uit naar volgend jaar. Maarten was de man van de dag en kan met het uitrijden van deze tocht terugkijken op een mooie week.

Helaas dat het AKM zaterdag niet door kan gaan vanwege flinke sneeuwval vanaf donderdag avond t/m vrijdagmiddag. Maar volgens de weersvoorspelling gaat het met sneeuwen door tot zaterdagmiddag.

De volgende wedstrijd is weer op kunstijs vrijdagavond 9 februari.

terug naar het overzicht