Wedstrijdverslag AEW, KPN Grand Prix 3, 29 jan. 2020, Weissensee

03-02-2020

Wedstrijdverslag AEW, KPN Grand Prix 3, 29 jan. 2020 Weissensee, door Maarten

Na één dag rust te hebben gehad na de wedstrijd over 60 km stond de laatste wedstrijd alweer op het programma, de AEW. De voorbereidingen waren de avond van tevoren al getroffen en iedereen startte met zijn eigen doelen. Ik hoopte op eenzelfde dag als tijdens het ONK en dat ik hem zou kunnen uitrijden. Jerrie hoopte 100 km in het peloton te kunnen zitten en daarna misschien nog wat kilometers in een groepje te kunnen rijden. Mitchel hoopte tot de 100 km te komen omdat hij nog altijd last had van zijn rug en Johan wilde ook zo ver mogelijk komen en kijken of hij verder kon komen dan dat hij ooit gekomen was tijdens een natuurijswedstrijd.

Na een paar ronden te hebben geschaatst waarin verscheidene groepen probeerde weg te geraken reed er een groep van ongeveer 15 rijders weg.

Hierin waren alle grote ploegen in vertegenwoordigd, maar AB Vakwerk vond dat zij niet sterk genoeg vertegenwoordigd waren en zij zetten twee man op kop om de kloof te dichten. Dit ging een tijdje door totdat Evert Hoolwerf zich uit de kopgroep terug liet zakken om het gat te dichten. Voor de wind trok hij door en dit zorgde voor een splitsing in het peloton.

Dit zie je als de wedstrijd vroeg begint. Het is een mooie zonsopkomst.

Johan en ik miste hier net de aansluiting met het voorste gedeelte van het peloton waardoor onze kans op een goede notering verkeken was. Het voorste peloton viel namelijk niet meer stil en we bleven vanaf dat moment ons eigen tempo rijden. Inmiddels was Mitchel al uitgestapt door zijn rugklachten en Jerrie reed rond met een achterstand op het tweede peloton. Ik merkte steeds beter dat ik geen goede dag had en gaf er na 105 kilometer de brui aan, voor mij viel er niet zoveel meer te behalen nadat ik eerder al een goed ONK had gereden. Johan reed nog wel door in de groep, maar gaf een paar rondes later ook de pijp aan Maarten. 

De rijders maken zich klaar voor de start

In het vervolg van de wedstrijd vonden er constant weer nieuwe schiftingen plaats wat er voor zorgde dat er uiteindelijk een elitegroep ging sprinten voor de overwinning. De sprint werd gewonnen door Frank Vreugdenhil voor Crispijn Ariëns en Jordy Harink. 

Johan en Mitchel in het peloton

Deze wedstrijd betekende ook voorlopig de laatste wedstrijd op de Weissensee voor Marino. Misschien dat Marino ooit terugkeert in het peloton, maar door het stoppen van enkele rijders en het bestuur zal er volgend jaar geen Marino meer zijn. 

Ik heb in ieder geval weer genoten van de Weissensee en mijn tijd bij Marino. Nu gaat de focus weer terug op het laatste gedeelte van het seizoen waarin we nog 3 cupwedstrijden af zullen werken. 

 

Zaterdag 8 feb. Is de KPN Marathon Cup 12 in Hoorn, de Sjoerd Huisman Bokaal. Voor de beloften heren om 17.45 u.

 

terug naar het overzicht