Wedstrijdverslag, AKM, 30 jan.2016 en rest van het verblijf

05-02-2016

Wedstrijdverslag, AKM, 30 jan.2016 en rest van het verblijf, door Mitchel

Donderdag een dag na de wedstrijd deed ik het rustig aan en ging alleen 's middags een rondje fietsen. Maarten en Roy deden nog mee met de criterium. Waarbij iedereen mocht meedoen zo ook A- rijders, dus het ging vanaf de start hard en Roy moest er al snel af. Maarten wist zich prima te handhaven en reed de wedstrijd uit.

Vrijdag gingen we ons voorbereiden op de wedstrijd voor morgen. Ik ging met Roy in de ochtend een ronde schaatsen, om te kijken hoe het ijs er bij lag. In de middag nog met zijn drieën rondje fietsen. Waarbij Maarten nog onderuit ging maar gelukkig viel de schade mee. Die avond onze tasjes die we tijdens de wedstrijd krijgen toegereikt klaar gemaakt en op tijd naar bed want we moesten er om 05:45 u weer uit.

Zaterdag was de laatste wedstrijd op de Weissensee het AKM ( Aart Koopmans Memorial). We moesten dit keer vroeg starten om 8 uur 's ochtens vanwege de warme weersomstandigheden. Door een scheur over de gehele breedte van het meer was ook nog het rondje verkort tot 9 km.
Het ijs was op zich nog redelijk goed er zaten wel een paar diepe scheuren in maar niet veel ondanks het warme weer van de dagen daarvoor en de toertocht die de dag er voor verreden was. We starten dit keer voor de dames. Gelijk toen we gestart waren ging het hard jammer genoeg moest Roy in de eerste ronde lossen en een paar rondes later uitstappen.

Maarten en ik zaten nog lekker in het peloton ondanks dat er hard werd door gereden en steeds meer mannen moesten lossen. Tot de 5de ronde ongeveer 50 km bij het pakken van mijn voedingszakje ging het mis. Want ik zat te kloten met mijn eten te zoeken in het zakje en voordat ik het wist zat ik op een gat en wist het niet meer dicht te rijden. Dus ik moest alleen verder en bij ronde 8 stapte ik uit omdat ik werd gedubbeld.

Mitchel moest helas lossen uit het peloton

Ondertussen zat Maarten nog goed in het peloton. Er was wel een kopgroep ontsnapt van ongeveer 20 man en daarvan allemaal A rijders. Het tempo daardoor van het peloton ging daardoor wel naar beneden en de kopgroep pakte daardoor 2 minuten. In de laatste ronde kwamen uit de kopgroep nog een aantal demarrage´s maar die werden allemaal weer snel de kop ingedrukt.

De eindsprint werd uiteindelijk gewonnen door Gary Hekman. Tweede werd Fabio Francolini en derde Crispijn Ariens. Maarten wist de wedstrijd netjes uit te rijden.

 

terug naar het overzicht