Wedstrijdverslag, AKM Grand Prix 1, 23-01-2020 Weissensee,

25-01-2020

Wedstrijdverslag, AKM Grand Prix 1, 23-01-2020 Weissensee, door Mitchel,

Vandaag staat de eerste van 4 wedstrijden aan de Weissensee op het programma, een wedstrijd over 80 km met een omloop van 5,5 km. We starten de wedstrijd om 12 uur net voordat de dooi inzet, omdat de dames voor ons starten. Het ijs lag er nog redelijk goed bij. Niet al teveel scheuren en het glijd goed. 

Mitchel en Johan in het peloton

Om exact 12 uur werden we losgelaten, door een knal met een kanon en er werd meteen tempo gemaakt met 1 man in de ontsnapping. Dat tempo bleef de eerste 2 ronden hoog. Jerrie moest helaas daardoor het peloton laten gaan. Hij reed alleen verder tot meer dan de helft van de wedstrijd. Ik kreeg ook na 2 ronden helaas last van mijn rug.  Na 2 ronden hard te hebben gereden zakte het tempo in en kon ik eindelijk een beetje mijn rug strekken. Johan kreeg last van zijn heupen en kon ook wat herstellen, maar ging wel steeds beter rijden. Hij reed mooi voor in mee in het peloton.

Maarten en Johan zitten goed in het peloton

Op een gegeven moment brak het peloton in meerdere stukken. Maarten probeerde nog met het laatste groepje wat aanviel naar de kop van de wedstrijd te komen, maar dat lukte helaas niet. Hij baalde daar ontzettend van.

In de laatste ronden bij de bel ging Maarten weer in de aanval, maar tevergeefs. De groep waar ze in zaten viel daarna stil. Johan gooide daardoor het tempo van de groep nog een keer omhoog tot de laatste lus van de ronde en gaf toen af.

Maarten samen met een andere Beloften rijder proberen de sprong te wagen naar de kopgroep

Maarten werd uiteindelijk 58 ste in het overall klassement ( 19 e Belofte) maar daar was hij niet tevreden over, omdat hij de slag in de finale had gemist. Johan reed de laatste km op het vinkentouw en werd 73 ste ( 29 e Belofte rijder). Johan was tevreden, omdat hij weer een keer een natuurijs wedstrijd is gefinisht. 

Johan samen met een Top divisie rijder onderweg

De eindsprint werd gewonnen door Gary Hekman kort gevolgd door Mart Bruggink en Evert Hoolwerf. Hekman start de volgende wedstrijd ook gelijk in het oranje leiderspak van de Weissensee Trofee. 

Over twee dagen staat het Open NK Naruurijs op het programma. Ik ga die wedstrijd niet van start vanwege mijn rug. De rest van de ploeg staat gewoon aan de start. 

terug naar het overzicht