Wedstrijdverslag Aart Koopmans Memorial, 25 jan.2014, Weissensee

26-01-2014

Wedstrijdverslag, Aart Koopmans Memorial,25 januari 2014, Weissensee, door Frank

Op zaterdag 25 januari stond de eerste Grandprix wedstrijd op natuurijs op het programma op de Weissensee: De Aart Koopmans Memorial. Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Sjoed Huisman. Hierna werd het kanon afgevuurd, waarna een wedstrijd over 100 kilometer volgde. Sjors en Frank stonden hier beiden aan de start. Gelukkig voor de rijders, begeleiding en verzorgers gebeurde dit bij zonnig weer.

Aan het begin van de wedstrijd was het zaak om voorin te zitten op de momenten dat er schiftingen plaats zouden gaan vinden. Sjors en Frank wisten beiden op deze momenten niet te ver van achteren te zitten en hoefden dus geen onnodige gaten dicht te rijden.
Vooral Sjors was in de wedstrijd af en toe goed van voren te zien en zat ook in een aantal kopgroepen. Na 80 kilometer zaten beide rijders van BTB Riedas nog goed in het peloton. Toen het peloton gas ging geven om een gat dicht te rijden naar een kopgroep zaten Sjors en Frank achter een aantal rijders die het hoge tempo niet konden volgen en moesten dus in de achtervolging om de aansluiting naar de groep voor hun weer te vinden. Helaas was dit gat net te groot en kon de aansluiting niet meer gemaakt worden.

Frank en Sjors tijdens AKM  (Foto Weissensee.nl)

De laatste 20 kilometer moest verder gereden worden in een groep van een man of 10-15. Sjors en Frank konden dit prima bolwerken en Sjors eindigde op een 48ste plaats, in het overall klassementen( 8e B-rijder) en Frank, de zijn eerste wedstrijd dit seizoen uitreed, eindigde daar vlak achter op een 51ste stek (11e B-rijder).

De mannen waren hier zeer tevreden mee omdat er de afgelopen periode veel blessureleed was en dit is dus een zeer mooie opsteker! Niet alleen de rijders zijn zeer tevreden, ook de begeleiding is dit.Dit geeft hen weer zelfvertrouwen.

Op naar het ONK! woensdag 29 januari.

terug naar het overzicht