Wedstrijdverslag Aart Koopmans Memorial, 28 januari 2013, Weissensee

28-01-2013

Wedstrijdverslag, Aart Koopmans Memorial, 28 januari 2013, Weissensee, door Michiel 

Vandaag stond de verplaatste Aart Koopmans Memorial (AKM) op het programma. Na de dames wedstrijd mochten wij voor onze 100 KM starten om 13.00 uur. Gelukkig had de ijsmeester Norbert Jank 2 extra lussen neer kunnen leggen zodat we ongeveer de helft van het rondje, wat 8,3KM lang was, op goed ijs konden rijden.

 In de eerste ronde was het echt harken voor iedereen. Veel rijders waren pas kort voor de wedstrijd aangekomen dus hadden nog niet echt op het ijs kunnen trainen. En omdat de eerste lus vol zat met gaten en scheuren was het daar echt lastig rijden. Het tweede stuk was dan weer erg mooi ijs waar blind overheen gereden kon worden. Zelf kon ik niet echt lekker mee komen door gebrek aan km’s in de benen. In de vierde ronde werd ik op het slechte stuk tegen wind gelost en kon ik niet meer aansluiten met wind mee. Voor mij was de wedstrijd daar al over.


Frank en Michiel in het peloton tijdens het AKM (foto A. v.d.Kieft)

Sjors en Frank zaten op dat moment nog goed in het peloton.Op ongeveer half koers begon het peloton een beetje uit een te vallen in verschillende groepen. Frank kwam hierbij in de derde groep te zitten. Sjors in eerste instantie in de tweede groep maar door veel werk van hem zelf uiteindelijk toch in de eerste groep. Hierin reed hij goed mee tot in de laatste ronde waarin hij de groep moest laten gaan.

Hiermee werd hij 42 ste.
Frank heeft in de derde groep uitgereden en werd 65ste.

Nu opmaken voor het ONK komende
woensdag.

 

terug naar het overzicht